Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулась 20 сесія Южноукраїнської міської ради

29.10.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

20 сесія Южноукраїнської міської ради восьмого скликання відбулась 28 жовтня під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка. На початку роботи міський голова зауважив, що на території Миколаївської області з 26 жовтня встановлений червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, тому запропонував депутатам проголосувати про проведення сесії за закритими дверима. Народні обранці підтримали пропозицію, тож працювали у вузькому колі лише із доповідачами та працівниками виконавчого комітету. Кількість депутатів під час цього засідання не перевищувала 23-х, решта на лікарняних або у відпустках.

Після коригування порядку денного, видалення з нього одних пунктів і додавання інших він налічував 77 питань.

На засіданні було погоджено виділення 339,365 тисяч гривень з Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень, а також були розподілені більше семи мільйонів гривень бюджетних призначень, що не будуть використані до кінця року, та залишки тимчасово зарезервованих коштів. 1330,99 тис. грн. розподілені на бюджетну сферу, а саме на історичний музей, дитячу школу мистецтв, центр культури та дозвілля, бібліотеки, центр соціальних служб, управління охорони здоров'я тощо.

5 709,976 грн. вирішено спрямувати на реалізацію програм. Найбільша сума - чотири мільйони - виділена на “Програму капітального будівництва об’єктів ЖКГ та соцінфраструктури”: по два мільйони на реконструкцію кисневого пункту КНП «ЮМБЛ» та на капітальний ремонт скверу на честь пам’яті Т.Г.Шевченка.

Депутати прийняли рішення про утворення інспекції з благоустрою та ввели додаткові штатні одиниці: два інспектора з благоустрою з 1.01.2022 року, по два працівника з 1.11.2021 року в Управління житлово-комунального господарства та Управління будівництва та ремонтів, та півтори ставки у відділ бухгалтерського обліку та господарського забезпечення виконкому (дві прибиральниці та двірник у селище та села).

Народні обранці відмовили у наданні дозволу КП ЖЕО на фінансовий лізинг. Йдеться про 20 мільйонів гривень, за рахунок яких планувалось суттєво оновити автопарк комунальних підприємств.

Прийняті рішення щодо демонтажу п’яти тимчасових споруд на території міста, чотири з яких покинуті власниками. П’ята споруда - це торгівельний комплекс “Альянс” (навпроти магазину “Сільпо”). Три павільйони цього комплексу встановлені самовільно, без будь-яких дозвільних документів, тому будуть демонтовані.

Депутати також затвердили перейменування офіційного сайту та створення його додаткового доменного імені, схвалили проект Угоди про співробітництво між Вознесенською районною радою та Южноукраїнською міською територіальною громадою, затвердили Регламент та Положення про ЦНАП в нових редакціях тощо.

Після вичерпання питань порядку денного перед колегами виступила Антоніна Мартинко, що очолює КНП “Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня”. Вона просила депутатів подбати про збереження фізіотерапевтичного відділення. Справа в тому, що його фінансування ніяким чином не передбачено Національною службою здоров'я України, а тим часом в нашій лікарні це відділення виконує близько 72 тисяч процедур на рік. На заробітну плату 11,5 штатних одиниць потрібно 1300 тисяч гривень на рік. Депутати запевнили, що розуміють необхідність існування цього відділення і готові підтримати його за рахунок бюджету. 

У сесійній залі розмова повільно перейшла до найактуальнішої теми - ситуації з лікуванням хворих на ковід. На питання колег відповідали і очільниця лікарні вторинної ланки Антоніна Мартинко, і директор НКП “Некомерційне комунальне підприємство «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” Дмитро Мірошник. Вони запевнили, що у цей напружений час роблять все можливе для поліпшення ситуації, але на сьогодні основним залишається кадрове питання - персоналу катастрофічно бракує в обох лікарнях.