Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Покрову Пресвятої Богородиці село Бузьке відзначило 310-у річницю від дня заснування

18.10.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

14 жовтня у Бузькому було людно, гучно, весело. Тут відзначали, окрім державного та релігійного свята, ще й день народження села - 310-ю річницю. На урочистості та концерт з нагоди цієї дати приїхало чимало гостей, і самі мешканці залюбки взяли участь у заходах. Сюди, навіть, завітали мешканці села Виноградний Сад, що почули музику та на човні перепливли річку. 

Секретар міської ради Олександр Акуленко від імені Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету привітав іменинників та вручив подяки від міського голови активним та відповідальним селянам. Поздоровляли з днем народження села староста Костянтинівського старостинського округу Олександр Чернєй, а також староста Іванівського старостинського округу Ігор Латій, що приїхав зі смачним тортом та теплими словами привітань. Увеселяли глядачів творчі колективи Южноукраїнської міської територіально громади, серед яких духовий оркестр "Gard Band" та вокалістки Южноукраїнського міського центру культури та дозвілля, аматорські колективи з обох округів. Свою лепту у створення гарного настрою внесли козаки з громадської організації “Бугогародова СіЧ” зі своїми спортивними та культурними розвагами.

Того дня співали, танцювали, розігрували жартівливі призи… Діти залюбки брали участь у козацьких розвагах та стрибали на батутах, ласували безкоштовним морозивом і солодкою водою. 

На завершення свята для всіх присутніх були накриті столи, страви на які готували всім миром - щось принесли самі селяни, щось благодійно надали фермери, а козаки традиційно пригощали всіх гарячим кулешем. 

Мешканці Бузького кажуть, що такого гарного свята не пригадують, то ж добрих емоцій  отримали вдосталь.