Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Перспектива стаціонарного лікування хворих на COVID-19 в КНП «ЮМБЛ»

12.10.2021
Управління охорони здорові'я Южноукраїнської міської ради

За період пандемії в КНП «ЮМБЛ» проліковано 941 хворих з діагнозом коронавірусна інфекція. Лікарня стабільно працювала згідно з укладеним договором з Національною Службою здоров’я України за кодом медичні послуги «Стаціонарна медична допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19». Згідно розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 від 02 червня 2021 року № 45 визначено перелік закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, в тому числі і в Миколаївській області – 9 лікувальних закладів.

В аналогічному розпорядження від 07 травня 2020 року № 31 в області визначено вісім закладів. З переліку закладів області було виключено три заклади, в тому числі КНП «ЮМБЛ» у зв’язку з поліпшенням епідситуації в Україні.

КНП «ЮМБЛ» готове продовжувати надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19. Міський голова Валерій Онуфрієнко, управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради, КНП «ЮМБЛ» неодноразово  зверталися з проханням сприяти вирішенню питання щодо включення КНП «ЮМБЛ» в перелік закладів  визначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною інфекцією та підозрою на COVID-19 до народного депутата України Артема Чорноморова, голови обласної ради, керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру пов’язаної з поширенням коронавірусної інфекції  COVID-19 на території Миколаївської області Ігоря Кузьміна та управління охорони  здоров’я Миколаївської облдержадміністрації (далі - УОЗ МОДА).

У відповіді наданій в.о. начальника УОЗ МОДА Олега Бабіна зазначено, що дане питання буде розглядатись в разі погіршення в області епідситуації.

В зв’язку з погіршенням епідситуації в області, підвищенням рівня госпіталізації та завантаженості ліжок з киснем, (в тому числі в найближчих закладах охорони здоров’я першої хвилі), Управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради повторно звернулося з аналогічним клопотанням в УОЗ МОДА та до керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру пов’язаної з поширенням коронавірусної інфекції  COVID-19 на території Миколаївської області.

Сподіваємось що дане питання буде вирішено.