Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Робота КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» за 9 місяців 2021 року

05.10.2021
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З початку 2021 року працівниками територіального центру виявлено 4021 особу, які потребували соціального обслуговування.

Усім громадянам надано різні види соціальних послуг.

Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг. 

З початку року відділення відвідало 145 осіб, з них за оплату – 130 осіб. У відділенні надано 2760 послуг.

З об’єднанням у територіальну громаду у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг територіального центру з’явилося чимало нових бажаючих відпочити та оздоровитися. У липні відділення вперше зустріло мешканців с. Іванівка у кількості 5 осіб. У серпні послуги отримали жителі с.Костянтинівка у кількості 4 осіб. У вересні послуги отримують  жителі с.Іванівка – 4 особи, с.Панкратове – 1 особа. Для даної категорії відпочивальників організовано транспортне обслуговування (підвіз до відділення).

З лютого у відділенні надаються разові послуги. З початку року 43 особи  отримали 739 разових послуг.

Психологом територіального центру один раз на тиждень проводяться групові заняття з відпочивальниками відділення оздоровчо-реабілітаційних, які проходять курс реабілітації. Також проводяться індивідуальні заняття – проведено 5 занять.

Перукарські послуги безпосередньо у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг отримали 7 осіб, у тому числі 2 особи із сіл.

У відділенні соціальної допомоги вдома на надомному обслуговуванні з початку року перебувало 169 осіб, з них за оплату – 48 осіб. У сільській місцевості з початку року надано послуг 40 особам, з них за оплату - 13 особам.

Навантаження на одного соціального робітника складає 10 підопічних в місті, в сільській місцевості - 8, відповідно до кількості послуг та стандартів. Всі соціальні робітники забезпечені спецодягом, масками, рукавичками та антисептичними засобами, у тому числі 5 соціальних робітників забезпечено велосипедами та сигнальними жилетами. Сільських соціальних працівників забезпечено комп’ютерною технікою.

Соціальних робітників та соціальних працівників, які перейшли до територіального центру ЮМТГ, забезпечено усім необхідним (канцелярське приладдя, миючі та дезінфікуючі засоби, маски, рукавички).

Протягом звітного періоду проводилася наступна робота: відвідування підопічних – 66 перевірок, укладання договорів про взяття на обслуговування -  42 особи, прийнято заяв на державні допомоги – 150, прийнято заяв на пільги за житлово-комунальні послуги - 40, прийнято заяв від громадян на матеріальну допомогу відповідно до Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» - 33), забезпечення талонами на проїзд –  945 осіб, прийнято заяв на допомоги з міського бюджету - 61, перевірено роботу соціальних робітників – 14, проведення роз’яснювальної роботи про послуги комунального закладу, державні допомоги, допомоги з бюджету громади, зміни в законодавстві – 669 осіб та інше.

Відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. З початку року реабілітаційні послуги  отримали 54 дитини віком від 2 до 18 років, відповідно до індивідуальних програм реабілітації (для дітей з інвалідністю) та рекомендацій лікарсько – консультативних комісій (для дітей віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності). З дітьми проведено 118 групових та                 1694 індивідуальних корекційно-розвиваючих занять,  проведено 476 занять з лікувальної фізкультури та масажу. Заняття включають у себе роботу з сенсорної інтеграції, психокорекції, логопедії, соціально-побутової  орієнтації, розвитку комунікативної діяльності, розширення досвіду соціально-психологічної адаптації та інтеграції, заходи із соціально – культурної реабілітації.

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю реабілітаційні послуги  отримали троє дітей, що вперше проходять курс реабілітації у відділенні (двоє дітей - мешканці с.Іванівка, одна дитина з смт Костянтинівка) відповідно до індивідуальних програм реабілітації (для дітей з інвалідністю) та рекомендацій лікарсько – консультативних комісій (для дітей віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності).

Відділення організації надання адресної грошової та натуральної допомоги. 

З початку року послуги у відділенні отримали 3653 особи, з них за оплату - 1124 особи.

Грошову допомогу отримали 291 особа, натуральну допомогу - 3357 осіб (села: грошову допомогу отримали 56 осіб на загальну суму 48700 грн., натуральну отримали 21 особа на загальну суму 6460 грн.)

Надано послуг:

перукарські послуги отримали 1075 осіб, з них за оплату - 950 осіб (села – 56 осіб);

послуги взуттьовика отримала 71 особа ( села – 1 особа);

послуги швачки отримала 81 особа (села – 12 осіб). 

Розпочався новий навчальний 2021-2022 рік для слухачів Університету третього віку на наступних факультетах:

  • «Історично-краєзнавчий» (смт.Костянтинівка);
  • «Цікаве дозвілля» (смт.Костянтинівка);
  • «Скандинавська хода» (м.Южноукраїнськ);
  • «Психологія» (м.Южноукраїнськ);
  • «Медико-валеологічний» (м.Южноукраїнськ).

107 осіб стали слухачами Університету третього віку.

Пунктом прокату засобів реабілітації користуються 40 осіб, з них 17 осіб - за оплату (села: забезпечено 16 осіб, у тому числі 8 осіб за оплату). 

Речами, що були у вжитку, забезпечено 412 осіб, які отримали  8020 одиниць одягу (села - 53 особи, які отримали 698 одиниць речей). 

Працівники територіального центру по поштовим скринькам розповсюджують буклети та інформаційні листівки про послуги, які надаються в комунальному закладі, пам’ятки щодо попередження пожеж і загибелі на них та як захистити себе від шахраїв. З початку осінньо-зимового періоду – 2196 листівок (села – 669 листівок).

При територіальному центрі створено «гарячу» телефонну лінію для виявлення потреб одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми, зокрема з дітьми з інвалідністю. З початку року 232 особи звернулися на «гарячу» телефонну лінію, потреби 209 осіб задоволено.

 Транспортні послуги надано 313 особам,  у тому числі 18 осіб з Іванівського та Костянтинівського старостинських округів.

З початку року  відбулися 13 виїздів мультидисциплінарної команди до с.Іванівка, с.Панкратове, с.Бузьке, смт.Костянтинівка. Надано послуги 125 особам (інформаційно - роз’яснювальні, перукарські, речами, що були у вжитку, послуги з ремонту одягу, натуральна допомога).

Відповідно до затвердженого графіка виїзних прийомів у селах, які входять до Южноукраїнської міської територіальної громади, спеціалістами соціального спрямування під час 4 виїздів проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу серед жителів громади з питань надання соціальних послуг та допомог.

З липня надається послуга робітником з комплексного обслуговування і ремонту будинків, надано послуг 31 особі у с.Бузьке.

Психологом територіального центру з початку року були проведені групові заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг – 19 занять. Проведено 20 індивідуальних корекційних занять. Надано 5 індивідуальних психологічних консультацій.  На сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» розміщено 73 статті на 67 тем.

Працівники територіального центру проводять поквартирні обстеження пільгової категорії населення, під час яких виявляються потреби та проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо послуг та допомог, які надаються у територіальному центрі. Під час обходів також громадян попереджають про пожежну безпеку, захист від аферистів та ін. Протягом вересня обстежено 65 осіб.