Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Щодо повідомлення RASFF

20.09.2021
Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Відповідно до повідомлення RASFF виявлено Salmonella typhimurium у крилах індичих (виробник: Indyk-Slask Sp. Z o. o, Welnosci 21, Poland, PL 24130501 WE).

Разом з тим відповідно до зазначеного повідомлення RASFF із даної продукції м’яса птиці було виготовлено м'ясо механічного обвалювання код УКТЗЕД 0207 (виробник: ZPM «Rasko» R. Skorzycki J. Skorzycki sp.j.; вантажоотримувач: Alma Meat sp. Z o. o., Poland), що експортувалося до України у кількості 4020 кг (отримувач: ТОВ «Селміт», вул. Феросплавна, 7, м. Запоріжжя, 69035 та холодильний склад «ФРОСТ 4», вул. Автопаркова, 7, м. Дніпро, 49127).         

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Про факти виявлення зазначеного товару просимо негайно повідомляти Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на електронну адресу ugukr_dpss@dpssmk.gov.ua