Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулось продовження 17-ої сесії Южноукраїнської міської ради

10.09.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Продовження 17-ої сесії Южноукраїнської міської ради VIII скликання, що розпочалась 26 серпня та перервалась з-за браку кворуму, відбулось 9 вересня. На ній були присутні 27 депутатів, головував міський голова Валерій Онуфрієнко, розглянули 35 питань, переважно про землевідведення та оренду фізичним особам та підприємцям територіальної громади.

На вирішення питання № 21 з порядку денного, що розглядалось першим, очікувала, за словами голови Южноукраїнської ради ветеранів Вячеслава Громенка, ціла 11-тисячна армія пенсіонерів громади. Йдеться про включення приміщення № 40 за адресою: вулиця Дружби Народів, 23 до Переліку другого типу, яке Рада ветеранів бажає взяти в оренду. 21 депутат проголосували “за”, 5 утримались, рішення прийнято.

Знову на розгляд були представлені проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадянам для будівництва індивідуальних гаражів в селі Бузькому. Думки депутатів розділились. Одні вважали, що потрібно погоджувати проекти, інші наполягали на тому, що це незаконно, бо споруди знаходяться у прибережній смузі. Обговорення юридичних моментів завершилось тим, що рішення з цих питань прийняті не були.

Також на другій частині 17-ої сесії була розглянута низка питань про землевідведення в інших населених пунктах громади та укладання договорів оренди. Депутати прийняли рішення в залежності від того, як голосували члени відповідної комісії.