Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Підвищення тарифу на теплову енергію: думки розділились

07.09.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Міський голова Валерій Онуфрієнко, його заступник Юрій Сіроух та заступник начальника управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради Тетяна Тацієнко разом із керівництвом ВП ЮУАЕС у вівторок, 7 вересня, взяли участь у відкритому обговоренні проекту скоригованого тарифу на теплову енергію, що виробляється на атомних електростанціях ДП “НАЕК “Енергоатом” на 2021 рік. Захід відбувся у форматі відеоконференції за участі керівників Запорізької, Рівненської, Хмельницької АЕС та міських голів міст-супутників цих атомних електростанцій. Головували на відкритому обговоренні віце-президент ДП “НАЕК “Енергоатом” Хартмут Якоб та директор департаменту з економіки Лариса Луковіна, що знаходились у Києві.

За словами Лариси Луковіної, необхідність підвищити плату за теплову енергію з 92,05 грн/Гкал до 110,59 грн/Гкал обгрунтована збільшенням витрат та незмінністю тарифу з січня 2019 року. Присутнім були пояснені умови формування тарифу, наведені витратні статті з сумами.

Директори всіх атомних електростанцій та очільники Нетішина та Вараша погодились з коригуванням тарифу. Міські голови Енергодара та Южноукраїнська з розумінням поставились до наведених цифр, але акцентували на необхідності більш детального вивчення питання, тому своєї згоди на підвищення поки не надали.