Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Майстер-клас "Сонях пам'яті"

30.08.2021
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї в рамках постійної експозиції «Герої не вмирають»  27 серпня відбувся  майстер – клас  «Сонях пам’яті», присвячений Дню  пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У майстер-класі прийняли участь керівники та учні Центру дитячої та юнацької творчості, волонтери, родина загиблого воїна АТО, співробітники музею та усі бажаючі.

Наприкінці серпня 2014 року сталася трагедія, яка змінила світ. Яка вогнем та уламками знищила життя сотень людей. Яка остаточно зруйнувала уявлення про світоустрій та перекреслила всі міжнародні домовленості.

В котлі залишилися назавжди близько чотирьохсот українців, які виявилися здатними захищати від російської агресії власну землю, мирне майбутнє власних дітей, свободу та розвиток України.

Події під Іловайськом надзвичайно великою ціною об'єднали суспільство, а також об'єднали світ навколо України. Саме після Іловайської трагедії Україна довела на всіх рівнях, що "громадянська війна" - це насправді вторгнення армії РФ на українську територію та окупація частини країни.

Вічна пам'ять тим, хто у серпні 2014 вирушив "зеленим коридором" та залишився там назавжди. Слава й честь тим, хто зміг вийти живим, йдучи донецьким степом десятки кілометрів, хто рятував життя інших,  хто зберіг залишки техніки та зброї, хто, потрапивши в полон, залишився людиною.

Герої не вмирають.