Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Управління Держпраці зобов’язало підприємців Южноукраїнська, які не дослухались до настанов комісії з легалізації зайнятості, належним чином оформити трудові відносини з працівниками

28.08.2021
Управління Держпраці у Миколаївській області

Управлінням Держпраці у Миколаївській області опрацьована інформація отримана від Южноукраїнської міської ради щодо підприємців, які викликали підозри щодо використання в своїй діяльності праці працівників без належного оформлення з ними трудових відносин.  

Слід зазначити, що така інформація стала відома органу місцевого самоврядування за результатами роботи комісії з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, створеної при Южноукраїнській міській раді.

Під час інспекційних відвідувань інспектором праці Управління Держпраці підтверджені факти використання незадекларованої праці у двох підприємців м.Южноукраїнська. Зокрема, факти порушення належного оформлення трудових відносин з працівниками зафіксовані на об’єкті торгівлі одягом та в кафе.  До суб’єктів господарювання, які продовжили працювати, незважаючи на настанови комісії та   порушуючи законодавство про працю, застосовані заходи реагування.  

Так, за встановленими фактами інспектором праці складені акти, стосовно підприємців складені та передані до суду  протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 41 КУпАП. Кожному суб’єкту господарювання внесено припис щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками та попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.