Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Подарунки до Дня Незалежности

27.08.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Міська влада нинішнього року ретельно готувалась до Дня Незалежності, спланувавши зробити два важливих подарунка для южноукраїнців. Символічно, що перший з них отримали діти, бо вони - наше майбутнє. Йдеться про скейтмайданчик. Який шлях він пройшов від початку реконструкції до відкриття, розповіла в.о. директора КП СКГ Лідія Паламарчук.

За її словами, цей об'єкт був збудований ще у 2012 році. Останні роки знаряддя стало непридатним та небезпечним для катання, тому його демонтували. Вже під час демонтажу влада вирішила, що надасть дітям можливість самостійно обрати, яким має стати оновлений майданчик. Лідія Володимирівна звернулась в управління освіти з проханням організувати зустріч з дітьми, що активно катаються на скейтах, самокатах та роликових ковзанах. Знаряддя, обране цими дітьми, й було придбано. Кошти на його закупівлю були виділені з міського бюджету, асфальте покриття виконав підрядник, що був знайдений через тендер, ПрАТ “Юженергобуд” благодійно поклало плитку,  встановило забор та надало лавки, всі інші роботи (бордюри, освітлення, озеленення, встановлення лавок тощо) були виконані силами КП СКГ. Вартість оновленого скейтпарку становить близько 750 тисяч гривень.

На відкритті майданчику були присутні міський голова Валерій Онуфрієнко, його заступник Марія Дроздова, секретар міськради Олександр Акуленко, депутати міськради, директор ПрАТ “Юженергобуд” Дмитро Литвиненко. Після урочистих привітань Валерія Онуфрієнка та Дмитра Литвиненка і перерізання червоної стрічки присутнім свої таланти дарували танцювальний колектив фітнес-аеробіки “Екстрим”, а самокатери Роман, Максим і Ярослав та ролери Андрій з Денисом провели показові виступи, демонструючи можливості новеньких гірок. 

Після урочистостей всі бажаючі заполонили знаряддя. Та судячи з транспортних засобів, якими найчастіше користуються діти, оновлений об'єкт мав би зватися самокат-майданчиком. Підлітки подарунком дуже задоволені. Через декілька днів після відкриття міський голова Валерій Онуфрієнко та в.о. директора КП СКГ Лідія Паламарчук поспілкувались з юними южноукраїнцями. Ті висловили деякі побажання з покращення майданчика, в тому числі встановлення додаткових знарядь, на що отримали відповідь: “Добре, зробимо!”