Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На передодні нового навчального року

20.08.2021
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

Відповідно до розпорядження міського голови від 13.07.2021 року № 194-р «Про створення комісії по перевірці готовності закладів освіти Южноукраїнської міської територіальної громади до роботи у 2021-2022 навчальному році» 19 серпня відбувся об’їзд закладів освіти.

Під час ознайомлення із станом готовності закладів до роботи у новому навчальному році першочергова увага приділялась приміщенням, в які прийдуть майбутні першокласники, харчоблокам, спортивним залам, першочерговим проблемним питанням тощо.
Слід зазначити, що станом на 19 серпня не надійшла державна субвенція на Нову українську школу і тільки завдяки коштам міського бюджету, затвердженим депутатським корпусом для галузі «Освіта» міста на 2021 рік, вдалося закупити парти для первачків. Кошти державної субвенції продовжуємо очікувати: за них будуть придбаватись дидактичний матеріал, інше необхідне устаткування, меблі.
В ході роботи комісії були відмічені наявні проблемні питання, які потребують значного фінансування, це такі як: заміна вікон в закладах освіти, влаштування пожежних сигналізацій, ремонт туалетів із влаштуванням кабінок, облаштування спортивних майданчиків та багато чого іншого. Головою комісії Горностаєм С.В. були надані доручення, які питання в-першу чергу, необхідно тримати на контролі.
Вцілому комісія позитивно оцінила підготовку закладів до нового навчального року; відмітила великий вклад у виконані роботи, як працівниками закладів освіти, так і батьками.
За результатами роботи комісії будуть складені Акти відповідної форми та направлені на департамент освіти і науки облдержадміністрації.