Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулось засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

19.08.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Тридцять шість питань налічував порядок денний чергового засідання виконавчого комітету, що відбувся у середу, 18 серпня, під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка. Із 17 членів виконавчого комітету у сесійній залі були присутні 16.

Деякі питання були розглянуті доволі швидко й без обговорень, інші стали причиною жвавих дискусій та навіть суперечок. Так, багато виступали з приводу реалізації спільного проекту “Відкрите Місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади”, який є по суті експериментальним. Членів виконкому, в числі інших питань, цікавило, чи буде залучатись юрист до роботи комісії та як бабусі користуватимуться цією електронною платформою, на що отримали відповіді: “Юрист буде запрошуватись. У бабусі є онук, який може допомогти скористатися платформою”. Наприкінці дискусії виконком погодився з впровадженням проекту.

До бурхливих суперечок призвела спроба змінити рішення виконкому “Про затвердження Порядку розміщення об'єктів зовнішньої реклами на території міста Южноукраїнська”. Запропоновані зміни (тариф, нюанси з розміщення або демонтажу рекламних засобів тощо) члени виконкому не підтримали, і це був єдиний випадок на засіданні, коли рішення не було прийнято.

Внесено зміни до Положення про надання платних послуг КНП “ЮМБЛ” - додані тарифи з послуг кабінету томографії, який буде урочисто відкритий 24 серпня.

Порядок денний налічував ще такі питання:

“Про прогноз бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2024 роки”;

“Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 28.04.2021 № 95 «Про затвердження посадового складу комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради та Положення про неї»;

“Про утворення комісії з відбору кандидатів на навчання за кошти бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади у вищих навчальних закладах на лікарів, затвердження її складу та Положення”;

“Про надання жилих приміщень”;

“Про взяття на квартирний облік”;

“Про нагородження Почесними грамотами виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради до Дня Незалежності України”;

“Про надання матеріальної допомоги” 

тощо, а також 17 питань, що стосуються захисту прав та законних інтересів дітей.