Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує

18.08.2021
Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

З настанням літа та врахуванням напруженої ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння в Україні, у тому числі пов’язані зі вживанням їжі швидкого приготування, фахівці Арбузинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області наголошують на неухильному дотриманні операторами ринку харчових продуктів певних правил щодо недопущення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань. При цьому особлива увага звертається на терміни придатності продуктів, які реалізуються у торгівельній мережі, які викликають хоч найменшу підозру. Насамперед це стосується продуктів, що реалізуються у невеличких кіосках, де значна частина товару, як правило, зберігається без холодильного обладнання, в тому числі на зовнішніх вітринах під пекучим сонцем.

Проблемним питанням залишається продаж харчової продукції у несанкціонованих місцях - без дотримання необхідних для реалізації умов, з порушенням температурних режимів, за відсутності лабораторних досліджень.

Особлива увага акцентується на створенні умов щодо для зберігання продуктів харчування, котрі швидко псуються, дотримання термінів придатності, наявності холодильного обладнання, забезпеченості холодною та гарячою проточною водою, на дотриманні товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, виконанні правил особистої гігієни та проходженні медичного огляду працівниками закладів торгівлі.