Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

УВАГА КОНКУРС МАЛИХ ГРАНТІВ DREAMactions 4.0!

18.08.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ANactions School та Western NIS Enterprise Fund,  який підтримує ініціативи з просування реформ в Україні та трансформаційні проєкти, оголошують початок 4-го випуску Конкурсу малих грантів DREAMactions.

Мета DREAMactions 4.0. — підтримка громад  в процесі їх трансформації та розвитку шляхом надання мікрогрантів та освітнього компоненту.

DREAMactions 4.0:

  • орієнтований на  – зареєстрованих на території малих та середніх (50-100 тис.ос.) міст України юридичних осіб (в тому числі ФОП, КП та ін) та громадських організацій;
  • передбачає співпрацю громади з місцевою владою (фіксується листом-підтримкою) та співфінансування (форми листів – довільні);
  • фокус проєктів –  мікро-проєкти тактичного урбанізму (реконструкція (часткова) скверів, площ, парків; ревіталізація (часткова) занедбаних територій (споруд) для соціальних, культурних та спортивних активностей громади; створення "третіх місць" для комфортного та інклюзивного проведення дозвілля усіма соціальними групами громади;створення комфортних безбар'єрних публічних просторів для пішоходів, маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю; озеленення та міський дизайн набережних, парків та скверів);
  • освітній компонент для всіх учасників задля посилення їх спроможності успішно впровадити проєкти. 

Відбір проєктів  передбачає два етапи.  Після проходження освітнього компоненту, команди за підтримки експертів матимуть змогу доопрацювати свої ідеї та захистити їх на другому етапі відбору.  

Запрошені експерти Конкурсу – провідні  фахівці і фахівчині різних сфер — фінансів, комунікації, урбаністики, економіки. Вони допомагатимуть командам вдосконалити їх проєктні пропозиції  та забезпечити результативність на місцях.  

Конкурсом передбачено надання грантів у розмірі до 100 000 грн. кожному з п’ятьох переможців.

Обов’язковою умовою формування бюджету конкурсної заявки є співфінансування, яке повинно складати щонайменше 30% від загального бюджету. Розмір грантової заявки розраховується за формулою = загальний бюджет – співфінансування. Джерелом співфінансування можуть бути кошти з місцевого бюджету, залучені завдяки підтримці бізнес-партнерів чи за участі громади.

Кінцевий термін прийому заявок: 24 вересня 2021 року (18:59 за київським часом).

Оголошення відібраних проєктів-фіналістів відбудеться  8 жовтня 2021року. 

Освітній компонент триватиме з 11 до 22 жовтня 2021 року.

Термін впровадження проєктів триватиме до червня 2022 року.

Подати заявку можна за посиланням http://dreamactions.info/applicationform

У разі виникнення питань щодо підготовки заявок Ви можете звертатись

до управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради

за адресою: м.Южноукраїнськ, бульвар Цвіточний, 9,  І поверх, контактний телефон 5-51-63.