Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація щодо реалізації проєкту "Відкрите місто"

12.08.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

В рамках меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю укладеного  між виконавчим комітетом Южноукраїнської  міської ради та міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа», Южноукраїнська міська територіальна громада долучилась до роботи  «Єдиної платформи місцевої електронної демократії» «e-DEM» та Конструктора сайтів та чат-ботів територіальних громад «ToolKit».

Так, 10.08.2021 року, розпочав свою реалізацію проєкт "Відкрите місто", який є  інтернет-платформою для взаємодії мешканців з місцевою владою та комунальними підприємствами, а також для самоорганізації громадян, на території Южноукраїнської міської територіальної громади в тестовому режимі.

Проєкт «Відкрите місто» надає прості і дієві інструменти для оперативного реагування на міські проблеми з боку структурних підрозділів, підприємств та організацій Южноукраїнської міської територіальної громади уповноважених на вирішення відповідних проблем.

Як працює система «Відкрите місто»?

   1. Для повідомлення про виявлену проблему, аварію чи несправність користувачу необхідно зареєструватися на порталі, вибрати категорію, до якої відноситься проблема, додати фото та/або відео файли (за наявності) та вказати адресу чи координати проблемної ділянки на карті.

   2. Повідомлення про наявність проблеми після перегляду модератором автоматично відправляється відповідальним органам влади/організаціям. За необхідності виконавець чи відповідальний працівник може запросити додаткову інформацію чи уточнення щодо зареєстрованого повідомлення у користувача.

   3. Відповідальний за вирішення проблеми орган влади/організація  вирішує проблему. Якщо проблема не може бути вирішена відразу чи протягом певного прийнятного часу, відповідальний працівник інформуватиме користувача щодо обґрунтованих причин неможливості вирішення цієї проблеми.

Повна версія веб-платформи «Відкрите місто» знаходиться за адресою https://opencity.in.ua/.