Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Ташлицькій ГАЕС загасили УМОВНУ пожежу

30.07.2021
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

На Ташлицькій гідроакумулювальній електростанції 30 липня пройшли планові тактико-спеціальні навчання  особового складу підрозділів 1-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Миколаївській області (1ДПРЗ).  У відпрацюванні навичок боротьби з вогнем узяв участь особовий склад трьох  підрозділів загону - пожежних частин №25, №27 і №28, а також персонал ГАЕС.

За умовою навчань пожежа сталася в результаті короткого замикання в приміщенні кабельного підповерху 1-го агрегату ТГАЕС. Площа умовного загоряння склала 80 м2. Висока температура та щільне задимлення становили загрозу обслуговуючому персоналу. Додатковою ввідною була можливість розповсюдження вогню в суміжні приміщення.

До складу розгорнутого штабу пожежогасіння увійшли представники пожежних підрозділів і фахівці гідрокомплексу. У боротьбу з умовним вогнем включилися 30 бійців особового складу та 7 одиниць техніки трьох підрозділів 1ДПРЗ.

У перебігу навчань перевірили дії адміністрації на випадок пожежі, реальність оперативного плану пожежогасіння, відпрацювали прийоми евакуації постраждалих, методи гасіння пожежі на електричному обладнанні, прийоми роботи зі спецтехнікою.

Злагодженість дій персоналу електростанції та пожежних у таких ситуаціях є найпершою запорукою успішної боротьби з вогнем, переконані учасники практичного тренування. Тому окрему увагу приділили взаємодії об’єктового штабу, штабу на пожежі та інших задіяних служб.

Поставлене завдання успішно виконано. Умовну пожежу ліквідовано. Що ж до загальної оцінки, керівник планових навчань заступник начальника Головного управління ДСНС з реагування на надзвичайні ситуації Юрій Слющенко поставив учасникам заходу загальну оцінку «добре».