Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Всесвітнього дня боротьби з торгівлі людьми

30.07.2021
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

30 липня  відзначають Всесвітній день боротьби з  торгівлею людьми. Упродовж тижня фахівцями із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб, були проведені заходи профілактично–інформаційного змісту щодо теми.  

В Южноукраїнській міській філії Миколаївського обласного центру зайнятості для потенційних шукачів роботи відбувся семінар « Як не стати жертвою злочинців, якщо ви збираєтеся за кордон». Спеціалістам Арбузинського міськрайоного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області надано друковану продукцію та проведено бесіду з питання статистики щодо молодих осіб, які мають проблеми із законом й надають перевагу неофіційним підробіткам натомість офіційному працевлаштуванню ( яких 75%). Для широкого інформування населення проведено вуличну акції «Не стань заручником торгівлі людьми». 29 липня працівники Центру взяли участь в онлайн-вебінарі з питань виявлення осіб, постраждалих від торгівлі людьми, який був організований Департаментом соціального захисту населення МОДА до Всесвітнього дня боротьби з торгівлі людьми.

Статистика невтішна  загалом по Україні. Крім молоді працездатного віку жертвами торгівлі людьми стають люди похилого віку, які сподіваються отримати додатковий дохід до пенсії та молодь до 18 років, яка мріє про «великі гроші  за незначну роботу».  Як правило, злочин починається з того, що торгівці людьми пропонують своїм майбутнім жертвам привабливі можливості працевлаштування.

Існує чимало різноманітних видів експлуатації: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу.

Пам’ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації.

Кожен постраждалий має право на допомогу!

Для отримання допомоги чи консультації звертайтесь за вказаними телефонами:

☎ 5-96-24 – Южноукраїнський міський центр соціальних служб.

☎ 527 (http://www.527.org.ua), або 0-800-505-501 -  Національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів;

☎(0512) 53-11-14 – Державна міграційна служба України.

Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!