Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Виставка сакрального мистецтва "Хрещення Київської Русі - перша сходинка до духовності" до Дня хрещення Київської Русі-Украни

28.07.2021
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї з 20 по 28 липня діяла виставка сакрального мистецтва «Хрещення Київської Русі – перша сходинка до духовності» до Дня хрещення Київської Русі-України.

До експозиції ввійшли старовинні ікони ХХ століття, передані для музею настоятелем Храму усіх Святих українського народу УГКЦ отцем Ігорем Вороною, вітраж «Матір Божа» місцевої художниці Марії Ачкасової та науково-допоміжний матеріал із фонду музею.

Окремо варто виділити писані ікони, представлені на виставці южноукраїнським художником, скульптором Олександром Осадчуком, які вражають своєю надзвичайною красою.

Експозицію відвідали жителі міста та представники Української Греко-Католицької Церкви  з Тернополю, Ужгороду, Івано-Франківська, Бугача.

Християнство мало всебічний вплив на культурне життя наших предків: на освіту й літературу, на живопис і архітектуру, на державні закони й політику тощо. Християнство визначило основу середньовічної культури нашої країни і тим поєднало слов'янський культурний світ і Київську Русь з культурними колами християнських народів Сходу і Заходу. Культура, що прийшла з християнством сприяла історичному самовизначенню Київської Русі та знаходженню нею свого місця у світовому історичному процесі.