Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Прес-служба Управління Держпраці у Миколаївській області інформує

28.07.2021
Управління Держпраці у Миколаївській області

За результатами інспекційного відвідування підприємець з м. Южноукраїнська, що провадить діяльність у літній сезон, належним чином оформив трудові відносини з 9 особами

Інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області в рамках інспекційної кампанії провели чергове інспекційне відвідування у фізичної-особи підприємця, який здійснює торговельну діяльність охолоджувальними напоями та морозивом у територіальних громадах Миколаївщини та Одещини.

Інспектор праці з’ясував, що підприємець не оформлював належним чином трудові відносини з продавцями, оскільки його діяльність має короткостроковий характер – літній сезон.

До завершення інспекційного відвідування підприємець уклав трудові договори з продавцями та направив повідомлення про прийняття на роботу до ДПС стосовно 9 осіб.

Такі дії не звільнили підприємця від відповідальності, тому інспектор праці на виконання вимог законодавства вніс фізичній особі-підприємцю попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. Тож, у випадку вчинення такого порушення повторно протягом двох років фізична особа-підприємець буде оштрафований у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.