Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

26 липня буде розпочато повірку блоків детектування автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки в 30-кілометровій зоні ЮУАЕС

21.07.2021
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

26 липня на Южно-Українській АЕС буде розпочато роботи з щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику і в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

Перевірку проводить ДП «Київський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації», і для її виконання блоки детектування демонтуються і доставляються на майданчик атомної станції.

Процес повірки розрахований на 1 місяць і виконується поетапно. Це дозволяє продовжувати безперервне спостереження за станом радіаційної обстановки на промисловому майданчику ВП ЮУАЕС і зоні спостереження атомної станції в період повірки.

Першим етапом перевірки стане підтвердження придатності до подальшої експлуатації блоків детектування, встановлених в населених пунктах: м Южноукраїнськ (СК «Олімп»), с. Новоселівка, смт Олександрівка, с. Акмечетські ставки, с. Кузнецово, с. Іванівка, с. Костянтинівка та с. Бузьке.

Після проведення перевірки всі блоки детектування повернуть на штатні місця, про що буде повідомлено додатково.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна одержати за телефоном-відповідачем №(05136) 4-29-93 та на офіційному сайті підприємства: www.sunpp.mk.ua.