Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнська міська територіальна громада отримає грант на реалізацію проєкту

14.07.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Южноукраїнська міська територіальна громада отримає грант

на реалізацію проєкту:

Спеціалізована служба

«Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі»

19.03.2021 відділом інвестицій управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради спільно з Южноукраїнським міським центром соціальних служб було подано на участь у конкурсному відборі проєктів, організованого Представництвом МОМ в Україні в рамках проєкту «Протидія торгівлі людьми в Україні (CTIP)» за підтримки Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID), проєкт  Спеціалізована служба «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі» (далі – Денний центр), загальною вартістю 1 120,0 тис.грн.

За результатами розгляду вказаного проєкту, Южноукраїнська міська територіальна громада пройшла до другого туру конкурсу. 24.05.2021 проведено онлайн нараду з донором, на якій презентовано відео ролик за участю працівників Южноукраїнського міського центру соціальних служб, котрі опікуватимуться роботою Денного центру.

Проєктні спеціалісти програми захисту мігрантів Міжнародної організації з міграції провели оцінку наданої від імені нашої громади аплікаційної форми і, після детального розгляду членами відбіркової комісії, 13.07.2021 нашу громаду офіційно привітали з  отриманням гранту на умовах співфінансування.

Завдяки реалізації вказаного проєкту, Южноукраїнська міська територіальна громада, заощадить щонайменше 560,0 тис.грн. та матиме можливість впровадження додаткових дієвих механізмів запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі,  системного реагування на насильство, де кожен з постраждалих осіб (жінок, дітей) отримуватиме доступний комплекс послуг, орієнтований на їх потребу в короткостроковому  або цілодобовому перебуванні (до 10 діб)  у безпечному місці, де б постраждалі відчували себе вільно й захищено незалежно від віку, переконань, національності, соціального положення і матеріального стану. В Денному центрі передбачається облаштування трьох кризових кімнат (на 10 ліжко–місць), кухні, кімнати гігієни, кімнати для групових занять, дитячої ігрової кімнати та кабінету практичного психолога, які планується розташувати на 156,1 кв.м.

 

Южноукраїнська міська територіальна громада висловлює подяку комісії з конкурсного відбору проєктів, організованого Представництвом МОМ в Україні в рамках проєкту «Протидія торгівлі людьми в Україні (CTIP  за підтримки Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID).