Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» інформує про роботу за І півріччя 2021 року

06.07.2021
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) м.Южноукраїнська"

Комунальний заклад працює відповідно до Положення, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради від 28.04.2021 № 327. У складі територіального центру функціонує 4 відділення: відділення соціальної допомоги вдома, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

З початку 2021 року працівниками територіального центру виявлено 2909 осіб, які потребували соціального обслуговування.

Усім громадянам надано різні види соціальних послуг.

Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг. 

Зважаючи на карантинні заходи, відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг   комунального закладу не працювало у звичному режимі.

Перший заїзд відпочивальників у поточному році відбувся 10 червня з дотриманням карантинних вимог. У червні 33 особи отримали оздоровчо-реабілітаційні послуги, з них за оплату 31 особа. З початку року відділення відвідало 63 особи, з них за оплату – 61 особа. У відділенні надано 1068 послуг.

З метою оздоровлення пільгової категорії населення відділ надає разові послуги наступним категоріям осіб, які зареєстровані в місті Южноукраїнську, а саме:

– громадянам похилого віку;

– особам з інвалідністю, які досягли 18-річного віку.

З лютого у відділенні надаються разові послуги. З початку року 37 осіб  отримали 606 послуг.

Для відпочивальників організовано триразове збалансоване харчування               (145,0 грн. на 1 особу на день).

Всі процедури надаються за направленням лікаря та відпускаються за графіком.

           Перелік послуг:

1. Ліжко-масажер „Нуга Бест”.
2. Масаж нижньої кінцівки .
3. Масаж комірцевої ділянки.
4. Масаж спини.
5. Масаж попереково-крижової ділянки.
6. Масаж шиї .
7. Індуктотермія.
8. Масаж верхньої кінцівки.
9. Послуга лікувальною лампою Біоптрон.
10. Використання масажного крісла.
11. Заняття на біговій доріжці.
12. Процедури на апараті дарсонвалізації.
13. Вживання кисневого коктейлю
14. Аромотерапія
15. Інгаляція
16. Використання килимка «Нуга бест».
17. Лікувально-оздоровчі заходи «Ультразвук».
18.Вимірювання рівня цукру на глюкометрі.

19.УФО (тубус-кварц).

 

Відділення соціальної допомоги вдома. На надомному обслуговуванні перебуває 159 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, з них за оплату - 42 особи. У звітному періоді 2 особи звільнено від оплати. У сільській місцевості з початку року надано послуг 38 особам, з них за оплату - 12 особам.

Протягом звітного періоду проводилася наступна робота: відвідування підопічних – 38 осіб (перевірок – 56 осіб), укладання договорів про взяття на обслуговування - 37 осіб, прийнято заяв на державні допомоги – 132, прийнято заяв на пільги за житлово-комунальні послуги - 25 заяв, прийнято заяв від громадян на матеріальну допомогу відповідно до Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» - 33, забезпечення талонами на проїзд – 601 особа, прийнято заяв на допомоги з міського бюджету - 40, перевірено роботу соціальних робітників – 5 осіб (перевірок – 9), проведення роз’яснювальної роботи про послуги комунального закладу, державні допомоги, допомоги з бюджету громади, зміни в законодавстві          – 415 осіб та інше.

Підопічні відділення отримують наступні послуги:

- з придбання та доставки продуктів харчування, промислових товарів з магазину та базару, медикаментів з аптек;

 - з прибирання житла, прання білизни, допомоги у приготуванні їжі (підготовка продуктів для приготування їжі, миття овочів, фруктів і посуду, винесення сміття).

Вартість 1 хвилини – 1,06 грн.

Відповідно до затвердженого графіка виїзних прийомів по селах, які входять до Южноукраїнської міської територіальної громади, спеціалістами соціального спрямування під час 4 виїздів проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу серед жителів громади з питань надання соціальних послуг та допомог.

 

Відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. З початку року реабілітаційні послуги  отримали 50 дітей віком від 2 до 18 років, відповідно до індивідуальних програм реабілітації (для дітей з інвалідністю) та рекомендацій лікарсько – консультативних комісій (для дітей віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності). З дітьми проведено                        118 групових та 1694 індивідуальних корекційно-розвиваючих занять,  проведено          476 занять з лікувальної фізкультури та масажу. Заняття включають у себе роботу з сенсорної інтеграції, психокорекції, логопедії, соціально-побутової  орієнтації, розвитку комунікативної діяльності, розширення досвіду соціально-психологічної адаптації та інтеграції, заходи із соціально – культурної реабілітації.

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю реабілітаційні послуги  отримали троє дітей, що вперше проходять курс реабілітації у відділенні (двоє дітей - мешканці с.Іванівка, одна дитина з смт Костянтинівка) відповідно до індивідуальних програм реабілітації (для дітей з інвалідністю) та рекомендацій лікарсько – консультативних комісій (для дітей віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності).

З початку року проводилася робота щодо обстеження сімей з дітьми з інвалідністю з метою виявлення потреби у наданні послуг відділенням. У смт.Костянтинівка – 11 осіб, у с.Бузьке діти з інвалідністю відсутні. У с.Панкратове – 1 дитина з інвалідністю  послуг не потребує. В с.Іванівка – 3 дитини з інвалідністю, 1- в садочку, 2 дитини – отримували послуги з комплексної реабілітації з тимчасовим проживанням в Арбузинському центрі реабілітації дітей-інвалідів.

 

Перелік послуг у відділенні:

  1. Соціальна послуга денного догляду:
  • відпрацювання індивідуальної програми реабілітації;
  • організація дозвілля (прогулянки, ігри на свіжому повітрі, спортивні змагання, пізнавальні та святкові заходи);
  • організація харчування;
  • денний відпочинок.
  1. Психолого – педагогічна (в т.ч. логопедична) реабілітація:
  • діагностика;
  • корекційна – розвиваючі заняття з учителем – реабілітологом, практичним психологом, вчителем – логопедом;
  • заключне тестування, прогностика;
  • соціальна та побутова реабілітація.
  1. Фізична реабілітація:
  • лікувальний массаж;
  • лікувальна фізкультура.
  1. Медичний супровід:
  • оздоровлення в  ОРК «Іскра»;
  • поточне спостереження за станом здоров’я дітей медичною сестрою.

Для дітей організовано триразове збалансоване харчування (130,0 грн. на 1 особу на день),  денний відпочинок, проводяться заходи з соціально – культурної абілітації.      

Відділення працює з дотриманням усіх передбачених норм і вимог. 

 

Відділення організації надання адресної грошової та натуральної допомоги. 

Перелік послуг, які надаються відділенням:

  • грошова допомога (матеріальна допомога з міського бюджету окремим категоріям громадян на лікування та вирішення соціально-побутових питань, матеріальна допомога на поховання);

- натуральна допомога (пільгове зубопротезування окремих категорій громадян, надання продуктових наборів, користування пільговим „соціальним пакетом” міського кабельного телебачення „Квант”, забезпечення гарячими обідами малозабезпечених громадян, забезпечення талонами на ліки учасників війни та інші напрямки);

  • перукарські послуги;
  • послуги взуттьовика;
  • послуги швачки;
  • освітня послуга «Університет третього віку»;
  • пункт прокату засобів реабілітації;
  • пункт видачі речей, що були у вжитку;
  • транспортні послуги;
  • інформаційно-роз'яснювальна робота;

 

З початку року послуги у відділенні отримали 2637 осіб, з них за оплату - 687 осіб.

Грошову допомогу отримали 166 осіб, натуральну допомогу - 2471 особа (села:     грошову допомогу отримали 10 осіб на загальну суму 10000 грн., натуральну отримали 6 осіб на загальну суму 1268,60 грн.)

Надано послуг:

перукарські послуги отримала 630 осіб, з них за оплату - 583 особи ( села – 39 осіб);

послуги взуттьовика отримали 36 осіб;

послуги швачки отримали 52 особи (села – 6 осіб). 

Навчальний 2020-2021 рік для слухачів університету третього віку завершено.     58 слухачів університету отримали сертифікати про закінчення навчання, працювало 3 факультети.

Пунктом прокату засобів реабілітації користуються 37 осіб, з них 16 осіб - за оплату (села: забезпечено 5 осіб безкоштовно).  

Речами, що були у вжитку, забезпечено 288 осіб, які отримали  6388 одиниць одягу ( села - 26 осіб, які отримали 327 одиниць речей). 

Працівники комунального закладу по поштовим скринькам розповсюджують буклети та інформаційні листівки про послуги, які надаються в комунальному закладі, пам’ятки щодо попередження пожеж і загибелі на них та як захистити себе від шахраїв. З початку осінньо-зимового періоду – 1418 листівок (села – 423 листівки).

При комунальному закладі створено «гарячу» телефонну лінію для виявлення потреб одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми, зокрема з дітьми з інвалідністю. З початку року 152 особи звернулося на «гарячу» телефонну лінію, потреби 129 осіб задоволено.

Протягом звітного періоду наявний у територіальному центрі автотранспорт був задіяний для поїздок у м.Миколаїв (особа з інвалідністю – лікарня) та на території Южноукраїнської міської територіальної громади для забезпечення виїздів мультидисциплінарної команди для надання послуг у сільській місцевості та надання транспортних послуг особам з інвалідністю (віз очників) та мало мобільним громадянам громади.

Транспортні послуги надано 30 особам.

 З початку року  відбулися 10 виїздів мультидисциплінарної команди до с.Іванівка, с.Панкратове, с.Бузьке, смт.Костянтинівка. Надано послуги 112 особам (інформаційно - роз’яснювальні, перукарські, речами, що були у вжитку, послуги з ремонту одягу, натуральна допомога).