Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулося продовження засідання 15 сесії Южноукраїнської міської ради

01.07.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

30 червня під головуванням мера Южноукраїнської територіальної громади Валерія Онуфрієнка завершилась 15 сесія міської ради 8 скликання, що була розпочата 23 червня та перервана з-за браку кворуму. Скоригований порядок денний налічував більше 60 питань. Серед них – внесення змін до бюджету міста, виділення коштів з Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень, питання поповнення бюджету громади (встановлення ставок податків, орендної плати, зборів). Затверджено проектну заявку на отримання коштів від Державного фонду регіонального розвитку в Миколаївській області для будівництва спортивної зали гімназії № 1.

Достроково припинені повноваження секретаря Южноукраїнської міськради Миколи Пелюха за власним бажанням, а от обрати нового секретаря не вийшло. На першій частині сесії шляхом таємного голосування кандидатуру Олександра Акуленка підтримало 18 депутатів, та за деяких юридичних непорозумінь протокол про обрання нового секретаря підписали не всі члени рахункової комісії. На другій же частині сесії протокол не підтримала необхідна кількість депутатів.

Депутати довго дискутували під час обговорення питання № 36 «Про зміну цільового призначення об’єктів нерухомого майна, що на правах власності належать Южноукраїнській міській територіальній громаді». Йдеться про такі будівлі: їдальні в селі Панкратове та три будинки культури – Панкратівський, Бузький та Костянтинівський, що напівзруйновані або знаходяться в аварійному стані. Основний предмет спору - Костянтинівський будинок культури, який, на думку декількох депутатів, можна відремонтувати та використовувати за призначенням. Відстоювали цю споруду також депутати обласної ради Людмила Самчинська та Віра Міронова. Після бурхливих обговорювань депутатами рішення не прийнято.

Також схвалено декілька звернень Южноукраїнської міської ради до Кабміну та до Верховної ради.