Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Укладено договір купівлі-продажу земельної ділянки під розширення міського кладовища

03.06.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Южноукраїнська міська рада уклала договір купівлі-продажу земельної ділянки (кадастровий номер 4820355700:03:000:0093) для розширення місцевого кладовища загальною площею 6,2827 га.

Відповідна земельна ділянка перебувала у приватній власності, тому представники міської влади після проведення переговорів з власником землі, керуючись суспільною потребою в розширенні міського кладовища, враховуючи положення Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності», прийняли рішення про викуп земельної ділянки.

За словами заступника міського голови Сергія Горностая, одразу після укладання договору було дано доручення КП СКГ на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування кладовища.

«Потреба в придбанні земельної ділянки виникла в зв’язку з відсутністю місць для захоронень, тому місцева влада вжила невідкладних заходів щодо своєчасного та належного поховання померлих. Одразу після укладання договору було дано доручення КП СКГ на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування кладовища», - зазначив заступник міського голови Сергій Горностай.

Придбана земельна ділянка примикає до діючого міського кладовища, де вже немає місць для поховання. Розмір ділянки складає 6,2827 Га.

Таким чином, міське кладовище розшириться за рахунок даної земельної ділянки, що надасть змогу для поховання померлих.