Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбувся робочий візит до відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового перебування територіального центру соціального обслуговування Арбузинської селищної ради

25.05.2021
Комунальне некомерційне підприємство "Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня"

За ініціативи та участі депутата міськради Антоніни Мартинко 21 травня відбувся робочий візит делегації від Южноукраїнської міської територіальної громади до відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового перебування територіального центру соціального обслуговування Арбузинської селищної ради. Нашу громаду представляли перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олексій Майборода, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марія Дроздова, директор департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Ельвіра Гехад, заступник директора комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» Ольга Гурова.

Мета приїзду - ознайомлення з умовами постійного або тимчасового проживання літніх людей та людей з інвалідністю у територіальному центрі.

Южноукраїнська влада найближчого часу планує створення такого центру, тож делегація  вивчала досвід сусідів на майбутнє, а також ознайомилась з порядком влаштування до Арбузинського відділення на платній або безоплатній (у разі реальної потреби) основах жителів Южноукраїнської МТГ. Якщо у наших мешканців виникне необхідність тимчасового розміщення у Арбузинському територіальному центрі, а саме у відділенні постійного або тимчасового перебування, рідних похилого віку або з інвалідністю (наприклад, на період відпустки або за інших обставин,  коли сім'я не може здійснювати догляд), то заклад готовий прийняти таку людину і дбати про неї, скільки потрібно, на платній основі.

У відділенні, на думку представників нашого міста, створені сприятливі умови як для тимчасового перебування, так і для постійного проживання. В закладі чисто, по-домашньому затишно, створена доброзичлива атмосфера. Працівники центру докладають зусилля для забезпечення належних умов проживання громадян.

Під час поїздки южноукраїнська делегація відвідала ще й комунальне некомерційне підприємство «Арбузинська центральна лікарня» Арбузинської селищної ради, де ознайомилась с роботою гематологічних та біохімічних аналізаторів, питання про придбання яких буде розглядатися у майбутньому на профільній депутатський комісії. Візитерів також приємно здивував стаціонарний центр комплексної  реабілітації дітей з інвалідністю Арбузинської селищної ради, в якому діти знаходяться з понеділка по п'ятницю, надаючи можливість батькам повноцінно працювати. В ньому також безоплатно (за бюджетні кошти), за потреби зможуть перебувати діти Южноукраїнської міської територіальної громади.

Міської владою готується договір між громадами про партнерство з метою налагодження відносин між територіальними громадами та підвищення якості надання соціальних послуг населенню на основі спільних інтересів та цілей. Після підписання договору жителі нашої громади зможуть користуватися послугами вишезазначених  центрів.

Влада міста, піклуючись про громадян, працює над створенням належних умов для реалізації прав людей на соціальний захист.

За інформацією щодо розміщення осіб, за якими потрібен нагляд у центрах смт. Арбузинки, телефонуйте: (097) 663 93 06, (05132) 3-01-43.