Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Щодо повідомлення RASFF

06.05.2021
Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

До Арбузинського управління Головного управління Держпродспоживслужби  надійшов лист від 29 квітня 2021 року № 11.1.3-26/10091, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 28 квітня 2021 року № 2021.1780-fup9 стосовно виявлення перевищення максимального рівня доксицикліну (133 µg/kg – ppb) у замороженій курці, що експортувалась з Бельгії (виробник: Artislach nv, Buggenhout; оптовик: Kipco-Damaco N.V., Oostrozebeke) до Польщі (одержувач: Biuro Handlowe HAND-FOOD Krzysztof Szewczuk, Chelm), після чого зазначену продукцію перероблено на м'ясо механічного обвалювання (Zaklad Przetwórstwa Rolno-Spozywczego Ubojnia Drobiu Andrzej Merchel, Mlawa) та надіслано до України (отримувач: ТОВ «М’ясний торговий дім», вул. Академіка Каблукова, 21, 1-2, м. Київ, 03065).

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Про факти виявлення, зазначеного харчового продукту, негайно повідомляти Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на електронну адресу ugukr_dpss@dpssmk.gov.ua.