Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Проведено виїзне обстеження несанкціонованих сміттєзвалищ на території Южнуокраїнської міської територіальної громади

05.04.2021
Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин ЮМР

01.04.2021 під керівництвом заступника міського голови Горностая С.В., відповідно до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 16.03.2021 № 65 «Про створення постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами в межах Южноукраїнської міської територіальної громади» було проведено виїзне обстеження несанкціонованих та неконтрольованих сміттєзвалищ, розташованих в межах Южноукраїнської міської територіальної громади.

В обстеженні взяли участь:

Акуленко Олександр Анатолійович – депутат Южноукраїнської міської ради;

Ананченкова Антоніна Вікторівна - депутат Южноукраїнської міської ради;

Венгер Володимир Михайлович – інспектор з благоустрою комунального підприємства «Служба комунального господарства»;

Горностай С.В. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

Жук Сергій Олексійович – головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства та благоустрою департаменту інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради;

Колодій Альона Анатоліївна – головний спеціаліст відділу земельних відносин управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради;

Комарніцька Ольга Олександрівна – заступник начальника управління - начальник відділу екології та охорони навколишнього середовища управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради;

Коноплянніков Олег Володимирович - депутат Южноукраїнської міської ради;

Кондаков Костянтин Олегович – представник громадськості;

Кравченко Денис Володимирович - депутат Южноукраїнської міської ради;

Майстренко Людмила Петрівна - начальник управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради.

Пашкявічус А.О. – голова ГО «Стоп-кор»;

Пелюх М.О. – секретар Южноукраїнської міської ради;

Черней О.О. – староста Костянтинівського старостинського округу;

 

На земельній ділянці здовж автошляху від смт. Костянтинівка до виїзду на шлях Благовіщенське-Миколаїв, яка належить до відання ДП «Вознесенське лісове господарство», та ділянці, яка прилягає до дороги і простягається до першого ряду висаджених насаджень (приблизно 40 м), що відноситься до компетенції Южноукраїнської міської ради, розташовані масштабні за площею та значні за обсягом несанкціоновані звалища побутових відходів.

Для більш детального вивчення масштабів несанкціонованих звалищ був застосований дрон з відеокамерою (квадрокоптер).

- Масштаби сміттєзвалищ нам довелось знімати за допомогою дрона, який надав депутат міської ради Жебет О.І. На знімках ми бачимо шляхи під’їзду транспортних засобів. Ділянка належить ДП «Вознесенське лісове господарство», але 40 метрів від дороги - це територія нашої громади. Одночасно з ліквідацією сміттєзвалищ буде вирішуватись питання щодо вивозу сміття у населених пунктах. На даний момент йдуть процедури прийняття на баланс майна та об’єктів інфраструктури, які були у власності громад. Вже 6 квітня відбудеться засідання комісії, яка сформує заходи по ліквідації сміттєзвалищ, - пояснив заступник міського голови Сергій Горностай.

В межах с. Бузьке (околиця житлової забудови біля в’їзду з боку садового товариства) у природному заглибленні - балці – відбувається несанкціоноване накопичення твердого побутового сміття.

Відповідно до ст. 42 Закону України «Про відходи», правопорушеннями у сфері поводження з відходами є:

  • порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого або опосередкованого впливу на здоров’я людини та економічних збитків;
  • самовільне розміщення чи видалення відходів;

Керуючись Положенням про постійно діючу комісію з питань поводження з безхазяйними відходами в межах Южноукраїнської міської територіальної громади, затвердженого рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 16.03.2021№65, вирішено провести засідання комісії, на якому обговорити результати перевірки та прийняти рішення щодо подальших дій Южноукраїнської міської ради в напрямку ліквідації несанкціонованих звалищ та прибирання територій.