Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки інформує

02.04.2021
Южноукраїнський міський військовий комісаріат

З метою виконання статті 15 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», відповідно до Указу Президента України від 24.02.2021 року №71/2021 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році» в м. Южноукраїнськ, Миколаївській області проводиться призив громадян України на строкову військову службу.

Явці на призовну дільницю міста Южноукраїнська для призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни України чоловічої статі  2003 року народження, яким в період чергового призову виповниться 18 років, а також громадяни України чоловічої статі, які народилися у 1994-2002 р.р., у яких закінчилася відстрочка від призову або не призвані раніше на строкову військову службу за різних обставин.

Згідно вимог п.8 ст.15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України.

Відповідно до ст. 335 Кримінального кодексу України, ухилення від призову на строкову військову службу – карається обмеженням волі на строк до трьох років. Матеріали щодо осіб, які не з’явились без поважних причин до військового комісаріату, або відмова від проходження військової служби прирівнюється до ухилення від призову на строкову військову службу. В такому випадку відповідні матеріали буде передано до правоохоронних органів для порушення кримінальної справи.

До відома громадян повідомляємо, що відповідно рішення Ради Національної Безпеки і Оборони України від 28.08.2014р. «Про невідкладні заходи щодо захисту України, зміцнення її обороноздатності» введеної в дію Указом Президентом України від 24.09.2014р. №744, зазначено, що громадяни, які призиваються на строкову військову службу, не залучаються до виконання завдань в зоні АТО.

Кожен чоловік, громадянин повинен виконати свій конституційний обов’язок та стати на захист нашої держави – України, а не ховатися за спинами матерів, дружин та дітей.

Якщо Ви знаєте де мешкає громадянин, який ухиляється від проходження строкової військової служби зателефонуйте за телефоном: (05136) 5-85-90.