Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Екологія для дітей

24.03.2021
Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин ЮМР

Наприкінці лютого – початку березня 2021 р. за ініціативи управління екології, охорони навколишнього природного середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради (УЕОНСтаЗВ) та сприяння управління освіти Южноукраїнської міської ради  в загальноосвітніх школах міста були проведені заняття на тему охорони та дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища.

Вчителі четвертих класів ознайомили дітей із небезпекою, яку несе потрапляння сміття у природу (значний час розкладу та отруєння природного середовища), з правилами належного сортування сміття у контейнери. Та найголовніше – поселили у маленьких серцях думку про тендітність та вразливість нашої планети, яка потребує особливого захисту.

Питання здорового оточуючого середовища в наш час займає одне із ключових  місць. І тому надзвичайно актуальним напрямом, поряд із заходами захисту довкілля, є підвищення екологічної свідомості громадян. Це завдання допомагає вирішити екологічна освіта.

Продовжуючи традицію проведення екологічних навчань у школах в 2019 році, управлінням екології, охорони навколишнього природного середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради були заплановані подібні лекції і на 2021 рік.

У зв’язку із введенням карантину, у 2021 році спеціалісти УЕОНСтаЗВ не змогли особисто провести екологічні навчання, але підготували для дітей тематичні листівки та плакати на тему охорони природи і збереження її від забруднення побутовими відходами.

Сподіваємося, що, доклавши зусиль разом та посіявши зерна знань у дитячі серця, зростимо екологічно свідоме покоління.