Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

З початку 2021 року на пожежах в Україні загинуло вже 396 людей!

19.02.2021
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Щодня вогнеборці ДСНС отримують десятки повідомлень про пожежі у житловому секторі. Статистика займань в помешканнях громадян вражає: лише минулої доби, 18 лютого, сталося 100 пожеж, на яких загинуло 9 людей. А причиною таких сумних наслідків, перш за все, є нехтування населенням правил пожежної безпеки. В морозну погоду кількість пожеж, традиційно зростає.

Так, вже у ніч 19 лютого на Київщині, а саме у смт Глеваха, на пожежі у житловому будинку постраждало двоє дітей 2012 та 2019 років народження.

У Дніпрі внаслідок пожежі в будинку, що не експлуатується загинуло троє громадян. По прибуттю рятувальників до місця події на вулиці Халхінгольська Самарського району обласного центру встановлено, що пожежа виникла всередині приміщення нексалуатуємого будинку. Горіло сміття, старі речі та дерев’яна конструкція даху будівлі. Під час ліквідації рятувальниками було виявлено тіла двух осіб. Ще одного громадянина 1960 року народження було госпіталізовано у важкому стані, однак і він не вижив.

На Донеччині 19 лютого в результаті пожежі загинули двоє людей: вогонь спалахнув в одному із приватних будинків на вул. Донецька у м. Авдіївка. Під час гасіння вогнеборці виявили тіла чоловіка та жінки 1945 та 1975 років народження.

Загалом, з початку року вогонь забрав життя вже 396 людей, а ще 241 громадянин отримав травми різного ступеню тяжкості.

Тож, з метою зменшення кількості загиблих та постраждалих на пожежах, рятувальники нагадують: шановні громадяни! Будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних осель, будьте відповідальними та наполегливо дотримуйтеся рекомендацій фахівців. Зокрема:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;
  • не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • використовуйте пічне опалення та прилади для обігріву, дотримуючись правил пожежної безпеки.

При виникненні пожежі чи іншої надзвичайної події негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»!

https://mk.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/27082.html