Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про роботу в осінньо-зимовий період 2020-2021

09.02.2021
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) м.Южноукраїнська"

Відповідно до плану заходів щодо забезпечення соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2019-2022 років, затвердженого розпорядженням Южноукраїнського міського голови від 11.02.2019 № 21-р, періодично проводиться соціальне патрулювання вулиць міста Южноукраїнськ з метою виявлення бездомних громадян та надання їм соціальних послуг.

З початку осінньо-зимового періоду 2020-2021 років відбулося 8 соціальних патрулювань. Виявлено 4 особи без визначеного місця проживання, яким була надана інформація про установи, до яких можна звернутися за допомогою, запропоновано їжу   та гарячий чай.

Під час соціального патрулювання проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення міста щодо дій у разі виявлення бездомних громадян. У місцях, де можуть перебувати бездомні особи, розміщуються об’яви та буклети про установи, до яких можна звернутися за допомогою.

У разі різкого погіршення погодних умов визначено пункти обігріву:

- Южноукраїнській міській автовокзал. м. Южноукраїнськ, вул. Дружби народів, 21 (Р-06 Благовіщенське-Миколаїв);

- Костянтинівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, смт Костянтинівка, вул. Соборна, 25, а;

- Іванівський фельдшерський пункт, с. Іванівка, вул. Шевченка, 1.

До відома!

Кожної неділі о 10 30, при релігійній громаді (парафії) всіх святих українського народу греко-католицької церкви м.Южноукраїнська (вул.Набережна Енергетиків, 22) організовано для малозахищених громадян роздачу благодійних обідів.

Щовівторка та щочетверга з 11:00 до 13:00 Южноукраїнською міською організацією Товариство Червоного Хреста України (Цвіточний 4, кімната 113 (сервіс-центр «Вігор») організовано роздачу гарячих обідів нужденним, безпритульним громадянам та особам, котрі проживають у складних життєвих умовах під час карантинних обмежень, пов'язаних з COVID-19.