Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про роботу відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» у 2020 році

25.01.2021
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) м.Южноукраїнська"

У відділенні соціальної допомоги вдома протягом звітного року на обліку перебувало 134 (100%) потребуючих допомоги одиноких і самотньо проживаючих громадян  похилого віку та осіб з інвалідністю, що на 1 потребуючого менше, ніж за відповідний період минулого року, з них 30 осіб обслужено на платній основі. 

Відділення соціальної допомоги вдома працює у складі 1 завідувача відділення та 12 соціальних робітників, які задовольняють потребу у надомному обслуговуванні одиноких і самотньо проживаючих громадян похилого віку та осіб з інвалідністю м.Южноукраїнська. Навантаження на одного соціального робітника складає 10 підопічних, відповідно до стандартів.

У виняткових випадках громадяни, що мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, звільняються від плати за надання соціальних послуг  в разі, коли такі рідні належать до малозабезпечених і отримують державну соціальну допомогу в установленому законодавством порядку, залежні від психоактивних речовин, алкоголю, перебувають у місцях позбавлення волі, також можуть звільнятися від оплати за надання соціальних послуг учасники бойових дій, особи з інвалідністю та учасники Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, які проживають самотньо тощо. Для цього рішенням Южноукраїнської міської ради від 28.07.2016 №252 затверджено склад та Положення комісії з питань звільнення окремих категорій громадян від оплати за надання соціальних послуг комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» в новій редакції. У звітному році 2 особи звільнено від оплати.

Для соціальних робітників придбано спецодяг на загальну суму  23,6 тис.грн.

З початку ускладнення епідеміологічної ситуації для соціальних робітників придбано захисні маски, рукавички, антисептичні засоби, запроваджено щоденний температурний скринінг робітників і підопічних.

Підопічні відділення соціальної допомоги вдома забезпечені необхідними продуктами харчування та предметами першої необхідності, в тому числі дезинфікуючими засобами.  

З 30 березня 2020 року завдяки небайдужим підприємцям нашого міста, особи похилого віку та особи з інвалідністю, які перебувають на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома територіального центру забезпечувалися щоденними свіжоспеченими хлібобулочними виробами.

За ініціативи Міністерства соціальної політики  України спільно із Національною мережею продуктових магазинів АТБ та Миколаївською обласною державною адміністрацією, у період карантину та у зв’язку із коронавірусною інфекцією COVID-19 проводилася акція щодо забезпечення найбільш вразливих верств населення міста Южноукраїнськ (одиноких осіб, осіб одиноко проживаючих, громадян віком понад 80 років, громадян похилого віку та осіб з інвалідністю) продуктовими наборами. Всього 134 особи, з числа осіб, які перебувають на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома, отримали продовольчі набори.

За ініціативи керівництва та  працівників ПрАТ «ЮЖЕНЕРГОБУД», за період карантинних заходів спеціалісти територіального центру були залучені до роздачі продуктових наборів потребуючим особам з числа осіб, які перебувають на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома.

До роботи у відділенні соціальної допомоги вдома залучалися працівники на громадські роботи від Южноукраїнської міської філії Миколаївського обласного центру зайнятості. У звітному році залучено 2 особи, які надали послуги 38 особам.

З питання отримання послуг у відділенні соціальної допомоги вдома можна звернутися за телефоном 5-44-54.