Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Куди віддати старий одяг, або друге життя непотрібних речей

28.12.2020
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) м.Южноукраїнська"

Існує думка, що не варто зберігати у своєму будинку старі, поношені речі, навіть якщо вони улюблені і комфортні. Щоб не відправляти одяг на звалища, де він буде розкладатися століттями, для нього можна знайти більш вдале використання. Розібрали шафу чи комірчину, обрали речі, які можна пожертвувати — а зробити добру справу, виявляється, не так вже й просто?

Багато людей не знає куди подіти свої речі.

Так ось, з вересня поточного року працює пункт прийому речей, що були у вжитку, для безкоштовного забезпечення одягом, взуттям та іншими речами громадян, які потребують допомоги. За період роботи до пункту надійшло 1205 кг речей, допомогу   надано 139 особам, які отримали 2269 одиниць речей на суму 9581 грн.

Сюди можна приносити будь-який одяг, взуття, посуд та іграшки, у чистому та придатному вигляді, щоб його потім могли використовувати інші люди. Люди, які потребують допомоги, можуть прийти до пункту і самі вибрати собі речі.

Передати речі  можна так:

  • завітавши до пункту за адресою: вул. Дружби Народів 23, приміщення № 64, 65 (будинок побуту «Чайка», другий поверх). Графік роботи: щоденно, крім вихідних,  з 1000 до 1400 години;
  • залишивши речі в контейнерах для збору вживаного одягу, взуття та іграшок. На теперішній час контейнери знаходяться на території колишнього дитячого садочка №5, за адресою: бульвар  Цвіточний, 4, навпроти сервіс-центру «Вігор».

На даний час є потреба у зимовому асортименті одягу. Також звертаємось до родин, де є маленькі діти, в наявності є велика кількість дитячого одягу.