Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

3 грудня визначено Міжнародним днем людей з інвалідністю

03.12.2020
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини і участь осіб з інвалідністю в житті суспільства. Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі осіб з інвалідністю в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав осіб з інвалідністю і їх участі в житті суспільства. Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.»

З нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради з побажаннями міцного здоров’я та родинного затишку завітав до громадської організації «Южноукраїнська міська організація Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».

Для покращення матеріального становища особам з інвалідністю І групи та дітям з інвалідністю за кошти місцевого бюджету було здійснено одноразову грошову виплату в сумі 550,00 грн. кожному.