Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У ВП ЮУАЕС триває практика студентів профільних вишів та учнів професійного ліцею

12.10.2020
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

На Южно-Українській АЕС триває практика студентів профільних вишів, а також учнів місцевого професійного ліцею. Розпочавшись 1 вересня, вона триватиме до 23 жовтня. З початку 2020 року перші навички роботи на підприємстві отримали вже більше 80 майбутніх спеціалістів.

Студенти проходять практику у реакторних та турбінних цехах, автотранспортному господарстві, хімічному цеху та інших підрозділах підприємства. За кожним з них закріплений наставник. Він пояснює, як працює обладнання, розповідає про посадові обов’язки, допомагає з підготовкою дипломного проєкту.

Зокрема, у цеху радіаційної безпеки Южно-Української АЕС четверо практикантів. Це магістри, які останній рік навчаються у виші, і наступного разу прийдуть на підприємство не як студенти, а вже претендентами на робочі місця.

«Студенти приємно здивували гарною теоретичною підготовкою, цікавими темами дипломних проєктів та відповідальним ставленням до проходження практики, - зазначив начальник лабораторії зовнішньої дозиметрії Андрій Гришан. - Нашому підприємству однозначно потрібні талановиті молоді фахівці, тож будемо клопотати про підписання з цими практикантами трьохсторонніх договорів».

Наразі Южно-Українська АЕС має більше 40 угод на цільову підготовку майбутніх кадрів у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Одеському національному політехнічному університеті, Вінницькому національному технічному університеті та ін. До 31 жовтня 2020 року ще можна встигнути і надати до управління кадрів ВП ЮУАЕС особисту заяву про бажання підписати трьохсторонній договір.

Рекомендація структурного підрозділу, де студент проходив практику, - додатковий бонус. Це можливість надолужити згаяне і навіть на старших курсах укласти угоду «ЗВО-Студент-ВП ЮУАЕС», яка надає право на гарантоване працевлаштування після отримання вищої освіти. Першокурсники можуть підписати договір на підставі вступного балу до вишу.