Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Шановні мешканці та гості міста Южноукраїнськ!

30.07.2020

В середу 29.07.2020 у виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради відбувся «день відкритих дверей». Наше місто відвідав представник союзу архітекторів України - архітектор з міста Дніпродзержинська (Кам'янське) Головко Василь Степанович. В свій час він був одним з авторів проекту будівництва нашого Меморіального комплексу. Відбулась зустріч гостя, представників Бугогардовського казацького кошу Буго-Ташлицької паланки з міським головою Пароконним Віктором Кириловичем та головним архітектором міста, де було розглянуто пропозиції по додатковому облаштуванню Меморіального комплексу, берега річки.

Пригадали - царський картограф Данієль де Боскет зафіксував на своїх картах, що в укріпленому острові (Гардів) була похідна козацька церква, а на березі річки Південний Буг, місце поряд з дитячим майданчиком біля території Меморіального комплексу, була церква Пресвятої Богородиці.

Наразі представники Бугогардовського казацького кошу Буго-Ташлицької паланки виявили бажання поновити історичну споруду і на місці церкви Пресвятої Богородиці, на березі річки спочатку встановити каплицю, а потім і названу Церкву, як козацьку пам’ятку. Доречи, таку пропозицію вносив міський голова ще декілька років тому на публічному зібранні з місцевим козацтвом.

Дещо пізніше до міста завітали представники компанії «Сітіпаркінг», яка займається облаштуванням дитячих ігрових і спортивних зон з цікавими та сучасними пропозиціями. Вони також поспілкувались з міським головою та архітектором міста.

Далі фото дитячих майданчиків їхнього виробництва, на які заслуговує кожен двір нашого міста. Попереду новий бюджетний рік і будуть нові можливості по облаштуванню територій міста Южноукраїнська для гарного проведення часу дітей та дорослих.