Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Увага!

17.07.2020
Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин ЮМР

У зв’язку з підвищенням температури повітря та з настанням найвищого класу пожежної небезпеки, звертаємо увагу всіх суб’єктів підприємницької діяльності на необхідність проведення протипожежних заходів на підпорядкованих територіях в межах міста Южноукраїнськ:

- очистити під’їздні шляхи від захаращень;

- вжити невідкладних заходів щодо заборони несанкціонованого випалювання сміття, сухої трави, стерні тощо на відкритих територіях, особливо в місцях їхнього примикання до лісосмуг та лісових насаджень;

- організувати роботу щодо прибирання сухостою вздовж автошляхів;

-  провести заходи з прибирання місць накопичення твердих побутових відходів та залишків рослинності.

Нагадуємо що згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою та іншою природною рослинністю, інших зелених насаджень та газонів у населених пунктах передбачено накладення штрафу на громадян від ста восьмидесяти до трьохсот шестидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до тисячі двохсот шестидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шестидесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від тисячі двохсот шестидесяти до тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(ст. 771).

Також, Кримінальним кодексом України передбачено, що знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків вогнем карається штрафом від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років (ст. 245). 

Бережіть себе та природу!