Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги мешканців міста Южноукраїнська!

01.07.2020
Міський штаб з НС Южноукраїнськ

Як працює застосунок «Дій вдома»

Згідно з постановою КМУ №211 від 11 березня 2020 р., особи, які здійснюють перетин державного кордону, в обов'язковому порядку підлягають госпіталізації до спеціалізованих обсерваторів (ізоляторів). Особи, що дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома», проходять 14-денну ізоляцію за місцем проживанням.

Застосунок «Дій Вдома» можливо встановити лише на українські номери телефону (+380) – для реєстрації в застосунку абоненту надсилається СМС з кодом підтвердження, який потрібно ввести у застосунок.

Якщо особа обирає самоізоляцію з «Дій вдома», вона має підтвердити це рішення під час проходження паспортного контролю - спочатку сказавши свій номер телефону та адресу місця самоізоляції, після чого показавши відповідний екран застосунку працівнику Державної прикордонної служби.

Самоізоляція з «Дій Вдома» вважається активною, якщо номер телефону доступний протягом усіх 14 днів самоізоляції. Якщо особа не надсилає фото, надає не своє фото, геолокація не збігається з локацією місця ізоляції або додаток не доступний або видалений — верифікація вважається неуспішною. У цьому випадку формується та надсилає автоматичне повідомлення про неуспішну верифікацію до Національної поліції. Повідомлення включає прізвище, ім’я та по батькові, адресу проходження самоізоляції та номер телефону.

Представники Національної поліції перевіряють дотримання самоізоляції візитом до місця проходження особою самоізоляції або дзвінком.

У випадку, якщо порушення самоізоляції підтверджується, представники Національної поліції можуть притягти особу до відповідальності, згідно з чинним законодавством:

 - Адміністративна відповідальність: Стаття 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей» тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч (17 000 - 34 000 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч (34 000-170 000 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 - Кримінальна відповідальність: Стаття 325 Кримінального кодексу України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням» карається штрафом від тисячі до трьох тисяч (17 000 - 51 000 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

З більш детальною інформацією щодо роботи електронного сервісу «Дій вдома» можна ознайомитись за посиланням https://www.kmu.gov.ua/news/yak-pracyuye-zastosunok-dij-vdoma

 

Міський штаб з ліквідації наслідків НС