Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

УВАГА! З 6 червня діє оновлений порядок надання допомоги по частковому безробіттю!

25.06.2020
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради повідомляє, що 6 червня набрав чинності новий порядок надання допомоги по частковому безробіттю на час карантину. Завдяки йому така допомога тепер може виплачуватися фізичним особам підприємцям, в тому числі які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами (тобто сплачували ЄСВ).

Кабінет міністрів України Постановою від 03.06.2020 р. №453 виклав у новій редакцїі Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Тепер роботодавець і фізична особа підприємець можуть звернутися за отриманням коштів для виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю на період карантину протягом 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва. Отже, всі ті, хто не встиг оформити допомогу, можуть скористатися своїм правом і звернутися до центру зайнятості.