Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Рятувальники Миколаївщини звертаються до краян із проханням дотримуватись правил безпечної поведінки на воді!

11.06.2020
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

З початку року на Миколаївщині зареєстровано 12 випадків загибелі на воді (Арбузинський, Веселинівський, Вознесенськи й (2), Єланецький, Вітовський, Новоодеський, Первомайський (2), Снігурівський райони та Центральний район м. Миколаєва). Не встиг розпочатися літній сезон, як в області та місті зареєстровано чергові смертельні випадки.

Так, днями на пункт зв’язку 23 державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що під час купання на р. Південний Буг у м. Первомайськ зник чоловік 1979 р.н. Тіло загиблого дістали із води приятелі, з якими він відпочивав. Підрозділи ГУ ДСНС України у Миколаївській області на місце не залучались.

У м. Миколаєві нещасний випадок зафіксовано 10 червня на міському пляжі “Стрілка” у Центральному районі. Для вилучення тіла загиблої жінки, яке знаходилось на відстані 5 м. від берега, залучалось відділення 2 ДПРЧ на рятувальному човні.

Обставини обох подій з’ясовували співробітники правоохоронних органів.

Шановні мешканці та гості нашого краю! Пам’ятайте, що вода помилок не прощає! Під час відпочинку на водних об’єктах, необхідно знати елементарні норми поведінки і беззаперечно їх виконувати:

- не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння;

- не запливайте за буї, відчувши втому перепочиньте, переверніться на спину і підтримуйте себе на плаву легкими рухами рук;

- потрапивши в течію не слід з нею боротися, пливіть вниз по течії під невеликим кутом, поступово наближаючись до берега;

- не губіться потрапивши у водоверть, наберіть побільше кисню в легені, якомога глибше пірнайте і потужним ривком спробуйте випірнути убік;

- не допускайте грубих ігор під час купання;

- не залишайте дітей без догляду;

- обережно плавайте на надувних виробах, вітром чи течією їх може віднести далеко від берега.

І пам’ятайте:

- паніка - головна причина усіх бід;

- не метушіться, а заспокойтеся і подумайте яким чином підвищити плавучість плавзасобу, що зробити аби більш впевнено триматися на воді.

У разі екстреної ситуації звертайтеся за номером Служби порятунку “101”!