Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про виконання Постанови Кабінету Міністрів України №392 від 20 травня в м.Южноукраїнську

22.05.2020
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

21 травня 2020 року відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на адміністративній території міста Южноукраїнська та засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, в результаті яких прийнято відповідне рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради щодо дачних перевезень та поновлення роботи дитячих садочків:

  • з  25.05.2020 розпочнуться спеціалізовані (дачні) перевезення.
  • з 01.06.2020 поновлюється робота дошкільних навчальних закладів міста з можливістю відвідувати дітьми, обоє батьків яких працюють/мають одного з батьків, який працює. З 15.06.2020 - без обмежень.

У разі погіршення епідемічної ситуації в місті Южноукраїнську, пов’язаної зі збільшенням захворюваності на COVID-19, негайно поновиться робота контрольно-пропускних пунктів на в’їздах/виїздах в місто Южноукраїнськ.


 

від  « _21__» ____05_______ 2020    №  _131_____

 

Про виконання вимог адаптивного карантину в місті Южноукраїнську 
відповідно до постанови Уряду України
 

20 травня 2020 року Кабінетом Міністрів  України  прийнято постанову, в якій  прописано за яких умов та при дотриманні яких критеріїв можливо використовувати послаблення карантинних вимог. При цьому, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради враховує, що Уряд України в останні місяці при прийняті  своїх рішень до дати їх офіційного оприлюднення допускає прострочення терміну 2-4 дні, що для прийняття відповідних рішень на місцях створює певні незручності та колізії. Враховуючи рішення Уряду України, дотримуючись рекомендацій регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації  та беручи до уваги пропозиції  адаптаційного алгоритму міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням корона вірусної хвороби COVID-19 на території міста Южноукраїнська (протокол від 21.05.2020),  відповідно до Кодексу цивільного захисту України, ст.30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»,   керуючись пп.10 п. «а» ст. 30, пп.2 п. «б» ст. 38,  ст. 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ВИРІШИВ:

1. В рамках адаптивного карантину прийнятого Кабінетом Міністрів України в місті Южноукраїнську:

1.1 здійснити поновлення з 22.05.2020 міських, приміських, внутрішньообласних перевезень у порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2020.

1.2 здійснити поетапне поновлення дачних перевезень:

  з 22.05.2020  - на власному легковому автомобільному транспорті та таксі;

  з 25.05.2020 – департамент соціальних питань та охорони здоров’я  Южноукраїнської міської ради розпочинає спеціалізовані (дачні) перевезення.

1.3 поновити роботу дошкільних навчальних закладів міста Южноукраїнськ, з обов’язковим дотриманням тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 25:

з 01.06.2020 – з можливістю відвідувати дітьми, обоє батьків яких працюють/мають одного з батьків, який працює;

з 15.06.2020 – без обмежень.

2. Міські, приміські, внутрішньообласні пасажирські перевезення, окрім спеціалізованих (дачних), здійснюються у відповідності до вимог Кабінету Міністрів Україниза потрібним уточненням з суб’єктами господарювання – перевізниками.

Міжобласні пасажирські перевезення здійснюватимуться за додатковим уточненням.

3. Доручити департаменту соціальних питань та охорони здоров’яЮжноукраїнської міської ради (Гехад) здійснювати перевірки за дотриманням перевізниками протиепідемічних заходів під час здійснення перевезень пасажирів на спеціалізованих (дачних) маршрутах, в спосіб організації належного контролю тафотофіксації.

4. Призупинити з 22.05.2020 роботу контрольно-пропускних  пунктів на в`їздах/виїздах в місто Южноукраїнськ.

У разі погіршення епідемічної ситуації в місті Южноукраїнську, пов’язаної  зі збільшенням захворюваності на COVID-19, негайно поновити роботу контрольно-пропускних  пунктів на в`їздах/виїздах в місто Южноукраїнськ за рішенням керівника  з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби на території міста Южноукраїнська, відповідно до п.8 протоколу позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних  ситуацій при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради від 15.05.2020 №11.

5. Критерії дозвільного режиму роботи за пп. 1-4 цього рішення застосовувати наступним порядком:

середня кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів – має складати не більше 5 - ти осіб;

завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, повинна становити менше 50%;

кількість тестування методом ПЛР та ІФА повинна складати більше 5-ти протягом останніх 7 днів (цей підпункт полягає уточненню в кожному окремомувипадку, оскільки не є показником захворюваності на COVID-19).

6. Це рішення вступає в дію відповідно з пунктами рішень Кабінету Міністрів України щодо адаптивного карантину з дати і часу їх офіційного оприлюднення.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчака О.М.

 

 

Міський голова                                                                  В.К.Пароконний