Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ВИБІРКОВА ДЕЗІНФОРМАЦІЯ

21.05.2020

Дезінформація - це спосіб психологічного впливу, який полягає в намірі надання об'єктові такої інформації потрібної дози омани стосовно справжнього стану справ, що створює потрібне викривлення реальності. Поширення перекручених, неповних або свідомо неправдивих відомостей вживається для досягнення пропагандистської, комерційної або іншої, власної мети.

В Южноукраїнську є декілька центрів фабрикації недостовірної інформації. Першим автором таких діянь на постійній основі є особа за прізвищем Барометр, яка на привласненому в бандитський спосіб інтернет-ресурсі, який в такий же спосіб зареєстровано на далеких островах, вольготно діє так, що поки що жоден з правоохоронних органів не зміг офіційно встановити справжнє ім’я цього діяча і присікти його незаконну діяльність. При цьому вказана особа –

В обгортці новин і цікавих для не вибагливого споживача різних подробиць з життя міста, АЕС і області, серед інколи дійсно слушних повідомлень, періодично вносить в вуха відвідувачів анонімного сайту наклепи, нахабні звинувачення та відверту брехню аби добратись до бюджету міста вільно маніпулюючи при цьому іменами посадовців різних правоохоронних органів.  

Ця особа має стратегічну мету і для її досягнення цілеспрямовано поширює все, що буде зміцнювати престиж її «особистості», бо зважаючи на її неодноразове тюремне минуле,  має потребу переконувати мешканців міста, і не тільки, в благосній природі її планів та в реальності щедрих обіцянок. Одночасно буде чорнити та зіштовхувати своїх опонентів і просто осіб, які реально заважають цій особі просуватись до першої мети – мінімум чергового депутатства в міський раді міста. У відомої персони з медіа простору країни мама «любит скорость», а у нашого нероби мама любить жити в квартирі за мільйон. А для цього потрібні різні маніпуляції.  

Приведу приклад. Декілька днів тому ця особа розмістила на своєму сайті недостовірну інформацію під назвою – «Мер Южноукраинска обвинил руководство ЮУ АЕС в распространении коронавируса». Достатньо почитати заголовок і вже є надумана тема – «снова противостояние». Ця особа вже раз надурила міську раду і АЕС так, що поставила її на межу втрати ста мільйонного кредиторського боргу, повернення якого наразі очікує непростий шлях. 

Спростую наклеп барометра. Ніяк не звинувачувалось керівництво електростанції в тому, що  у них збільшилась кількість хворих на коронавірусну хворобу COVID-19. Була пропозиція від атомних міст, як уникати подібних ситуацій у постановочних пропозиціях виключно на адресу ДП НАЕК «Енергоатом», де мали б надати потрібні запобіжники на АЕС в протидію поширенню цієї вкрай небезпечної хвороби за специфікою їх роботи. В публікації наклеп і приватна користь.

Другий приклад. Два дні потому особа Барометр розміщує на її сайті вигадане повідомлення, що міський голова негарно відізвався про посадову особу з правоохоронного органу. Звісно, цього не було. Та для цього «діяча з великої дороги» і не потрібно знати хто з ким і як спілкується, він штучно вводить в оману людей з єдиною, йому корисною метою. Він анонім і його за наклеп притягти до відповідальності не може ніхто, навіть керівництво місцевих правоохоронних органів, яких цей Барометр принижує останніми словами. Але ж це принизливе порушення Закону!

Приклад. В любому видавництві, в засобах масової інформації твір або повідомлення повинні бути підписані автором та редактором. Анонімність в ЗМІ — це негативне явище. Анонімні видання, інтернет-видання порушують право на достовірну інформацію. Особи, які цим займаються, мають бути притягнуті до відповідальності правоохоронними органами.

Не обов’язок міського голови встановлювати справжнє прізвище цього спритника і махінатора аби його знайшла буква Закону. Думаю, що врешті-решт це мають зробити наші правоохоронці. А Южноукраїнцям, і мабуть не тільки, потрібно гарно запам’ятати цю персону та його досить відомих посіпак, принаймні з середовища міської ради, бо клопоту від них громаді міста на мільйони, які інколи йдуть геть в іншому напрямку, ніж це потрібно нашим мешканцям.

Цей Барометр з його поплічниками разом не так давно на багато мільйонів нанесли шкоди людям і місту. Тому у них з’явилась техніка – своє, не дуже гарне обличчя прикривати фразою – заходив, заходила до міського голови і у нас є повне порозуміння. У мене нема порозуміння з такими особами. Порозуміння у мене є, принаймні з громадою нашого міста та людьми порядними в їхніх діях, на шляху відстоювання кращих умов для життя людей.  

 

     В. Пароконний, міський голова

https://picua.org/images/2020/05/21/8feb3e3f1dab9192d96cab281d2c2b07.jpg

https://picua.org/images/2020/05/21/39ba3a39c1cece1cbd1c874cb0680328.jpg