Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

15.05.2020

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

Як раніше повідомлялось Комісія ТЕБ та НС при Миколаївської ОДА 12.05.2020 слухала доповіді по COVID-19. Міський голова Южноукраїнська виступив за дачні поїздки і проти закриття ринків міста.

Попереднє ми інформували мешканців Южноукраїнська, що в рекомендаціях названої комісії її рішенням підтримало роботу агропродовольчих ринків та надано початковий дозвіл відвідувати громадянами дач. Рішення Комісія ТЕБ та НС при Миколаївської ОДА отримано 14.05.2020. Інформаційно до відома громади Южноукраїнська було доведено, що детальна інформація буде надана додатково.

При відпрацюванні рекомендацій регіональної комісії ТЕБ та НС при Миколаївської ОДА на протокольній нараді 15.05.2020 за участі відповідальних працівників міського штабу з медіко-біологічних питань НС, міської комісії ТЕБ та НС та посадовців відповідальних за дотримання карантинних вимог було встановлено, що з рішення вказаної Комісії за пп. 4.1 п.4 витікає –

4.1. Під  особисту відповідальність забезпечити поновлення діяльності музеїв, зоопарків, художніх (мистецьких) колективів та дозволити відвідування громадянами дач та дачних ділянок в межах адміністративних територій населених пунктів і на власному легковому автомобільному транспорті поза населеними пунктами тільки у відповідності до змін, внесених Кабінетом Міністрів України до постанови від 11 березня 2020 року №211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"  щодо послаблення карантинних вимог стосовно відновлення роботи суб’єктів господарювання.

Строк: на час дії карантинних обмежень.  А в підпункті 8.1 пункту 8 прописано –

8.1. Провести позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на якому розглянути питання запровадження жорстких обмежувальних заходів відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"(зі змінами) щодо:

  - особливого режиму в’їзду на територію м. Южноукраїнська та виїзду з нього громадян та транспортних засобів;

  - обмеження пересування та перебування громадян в громадських місцях  м. Южноукраїнська;

  - обмеження доступу до м. Южноукраїнська осіб, з навколишніх населених пунктів, які пересуваються як на автомобільному транспорті, так і без використання автомобільного транспорту у пішому порядку, у тому чиcлі мешканців міста;

  - проведення додаткових дезінфекційних заходів у житлових будинках, під’їздах, зупинках громадського транспорту та в інших  можливих місцях поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Строк: негайно на час погіршення   епідемічної ситуації.

Тобто, поїздки мешканців міста на дачні ділянки будуть дозволені за стабільної епідемічної ситуації в місті і дозвіл на їх відвідання буде отримано принаймні з рішення Уряду України на міжміські та приміські перевезення, як попереднє повідомлялось –  Другий етап послаблення карантину можливий уже з 22 травня і буде розглядатися на одному із найближчих засідань Кабінету Міністрів України. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу.

“Серед пом’якшень, які ми пропонуємо з 22 травня є дозвіл і щодо громадського транспорту. Як підкреслив Міністр, всі послаблення карантину можливі лише за умови дотримання протиепідемічних правил: маскового режиму, соціальної дистанції, дезінфекції антисептиками для рук тощо.

Детальне відпрацювання вказаного Протоколу ТЕ та НС буде розглянуто на засіданні виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради на наступному тижні. А поки що ринки працюватимуть, блок-пости працюватимуть, чекаємо Постанови Уряду України.  

 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради