Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ПОІНФОРМОВАНІ – ЗНАЧИТЬ ЗАХИЩЕНІ

15.05.2020

COVID-19 – світова проблема і ставлення до цього виклику
сучасності має бути відповідальним і цілком зрозуміло, що
любі спекуляції по цій темі є аморальними.
Розглянемо дещо з досвіду Китаю і наші дії в захист людей.

 

В останні тижні, коли люди поступово починають повертатися до роботи, китайський уряд доручив Alibaba розробити систему колірного кодування для класифікації людей на основі даних про стан здоров’я та історії поїздок. Статус китайців, які перетинали будь-яку область з групою підтверджених випадків коронавірусу, буде знижений з зеленого до жовтого.

Але найпотужніша система спостереження — це як і раніше самі жителі країни. Попри наявність розвинених технологій, влада все одно просить людей повідомляти про можливі носії вірусу, іноді за грошову винагороду. Наприклад, місто Шицзячжуан, пропонував місцевим жителям до 2 тисяч юанів ($290) за інформацію про людей, які недавно їздили в Ухань, але ще не повідомили про це.

Якщо не брати до уваги етичні суперечки про технології спостереження, то очевидно, що в цілому вони зіграли позитивну роль в боротьбі з вірусом. Оскільки в майбутньому можливе повторення таких ситуацій, безумовно, важливо розвивати цифрові інструменти, які можуть в них стати в пригоді.

Є особливості життя та роботи і в містах-супутниках АЕС. Постанова Уряду України №240 від 16.03.2020 обмежила в’їзд/виїзд в/з атомних міст, за нею зокрема –  

1. Установити з 26 березня до 24 квітня 2020 р. на всій території атомних електростанцій державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” та міст-супутників, у яких проживає та розміщується персонал атомних електростанцій, карантин, заборонивши залучення до робіт персоналу з ознаками респіраторних захворювань і проведення всіх масових заходів та обмеживши в’їзд населення в міста-супутники та виїзд з них.

2. Забезпечити:

1) Запорізькій, Миколаївській, Рівненській, Хмельницькій обласним державним адміністраціям, державному підприємству “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” разом з відповідними органами місцевого самоврядування: організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови.

Наголосимо, аби різного роду особи не роздували те, чого нема і чергове не втягували керівництво АЕС в розпочату цими спритниками передвиборну кампанію зазначимо – ніяких конфліктів по темі COVID-19 в місті нема. Чергові інформаційно-підривні дії цих осіб окрім шкоди місту і АЕС нічого не дадуть, їх мета власна користь. Вже маємо багатомільйонні збитки від попередніх спекулятивних спроб захоплення влади в місті за подібними сценаріями та потребу ліквідовувати бюджетні втрати громади міста і назвати всіх винних в законному порядку.

Нема проблем у самоврядування міста і ЮУ АЕС. Наведена Постанова Уряду України чітко визначила суб’єктів в обмеженнях щодо територій АЕС та міст-супутників, це – Обласні державні адміністрації, «Енергоатом» і органи місцевого самоврядування.

Тому є робота обласного рівня і міського штабу з медіко-біологічних питань по COVID-19, який має свої повноваження і виконує їх. А позачергове засідання регіональної комісії по ТЕБ та НС при Миколаївській ОДА її рішенням підтримало роботу агропродовольчих ринків та надано початковий дозвіл відвідувати громадянами дач. Рішення отримано 14.05.2020, інформаційно доводимо його до відома громади Южноукраїнська та відповідних служб міста. Детальна інформація буде надана додатково.

І ще, вірус мабуть швидко не піде від нас, тому маємо навчатись йому протидіяти і наша поінформованість, як і в Китаї, це не зайвий засіб в боротьбі проти цього ворога.

Велике прохання до всіх – не розслаблятись, дотримуватись карантинних обмежень і правил.

На 15 травня хворих по Южноукраїнську  36: з них по АЕС і пов’язаних з нею  27 осіб;  по місту і пов’язаних з ним  9_осіб; 5 осіб одужало – міський штаб НС

 

Міський штаб, виконком міської ради