Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Карантинні заходи у КЗ ЦСПРД

24.04.2020
Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

В період карантину та прийнятих обмежень, у звязку з епідеміологічною ситуацією в країні, діти, що опинились в складних життєвих обставинах, продовжують перебування в комунальному закладі  «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради». Для збереження здоровʼя вихованців та працівників закладу, проводиться ряд необхідних заходів по  профілактиці коронавірусу.

Ведеться активна робота у напрямку розповсюдження інформації серед вихованців та працівників Центру щодо коронавірусу: симптоматика хвороби, основні міри запобігання зараженню, особливості самогігієни та самозахисту тощо.

У КЗ ЦСПРД щоранку проводиться температурний скринінг всіх працівників. У закладі використовується спецодяг, у щоденному вжитку маски для захисту органів дихання, тонкі гумові рукавички. Створено умови для дотримання  особистої гігієни вихованців та працівників Центру (зокрема миття рук з милом  не рідше ніж раз у 4 години, обробка антисептичними засобами)

Щоденно медичні працівники закладу збирають та узагальнюють інформацію щодо здоров’я   вихованців та працівників закладу. Першочергово було забезпечено дотримання вимог санітарно-гігієнічного  та протиепідемічного режимів. Проводиться регулярне провітрювання приміщень закладу, кварцування, вологе прибирання з використанням дизінфікуючих засобів.

Дуже відповідально та своєчасно організована роботи ізолятора для негайної ізоляції хворих дітей. Є запас медикаментів, термометрів, вітамінів для профілактики грипу, а також дезінфекційних та антисептичних засобів, засоби гігієни та індивідуального захисту.

Також у Центрі приділили велику увагу мінімалізації зовнішніх контактів, з цією метою посилено контроль за прийомом дітей, обмежено відвідування вихованців до кінця терміну дії карантину. Заборонено доступ сторонніх осіб до закладу.

Забезпечено дотримання вимог санітарно-гігієнічного  та протиепідемічного режимів у харчоблоці закладу.

В умовах карантину виникла потреба в організації дистанційного навчання вихованців.  Діти щодня беруть активну участь у перегляді он-лайн уроків «Всеукраїнської школи он-лайн» для 5-11 класів. Налагожено систематичний звʼязок з вчителями для активної співпраці та ефективного завершення навчального року.

Головна мета адміністрації та персоналу закладу – створити сприятливі та безпечні умови для життя і розвитку дітей під час прийнятих карантинних обмежень та епідеміологічної ситуації в країні.