Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вплив коронавірусу: дизайнер створив стильну ультрафіолетову лампу – фото

24.04.2020

Шестеро китайських дизайнерів створили концептуальні продукти, які мали б допомогти в часи поширення коронавірусу. Єдиним предметом інтер'єру на презентації є сучасна ультрафіолетова лампа, яка стерилізує побутові дрібниці.

Серія має назву Create Cures, яку скоротили просто до абревіатури CC.

До слова: Через коронавірус: в Мілані перенесли відому виставку дизайнерських меблів

Ми віримо, що коронавірус скоро закінчиться. Однак, людство може зіткнутися з іншими проблемами охорони здоров'я в найближчому майбутньому,
– підкреслив Френк Чоу, один з ініціаторів проєкту.


Найкраще лампа впишеться в модерний або ж футуристичний дизайн.

Також дизайнер вірить, що їхня акція спонукатиме колег долучатися та зробити свій внесок у боротьбу з коронавірусом.

Це буде довгостроковий некомерційний проєкт. Це лише початок, ми сподіваємось, що більше дизайнерів та людей у ​​творчій індустрії, ЗМІ та інші організації можуть приєднатися до нас, щоб створити щось реальне для цього світу,
– розповів Френк Чоу.

Серед іншого автори пропонують стерилізаційну лампу Frank Chou, яка випромінює ультрафіолетове світло, яке знищує бактерії. За задумом ключі, мобільний телефон, гаманець та інші дрібні речі слід ставити під лампу.

Американські вчені створили ультрафіолетову лампу, яка вбиває сезонні віруси грипу

Ультрафіолет знищує 99% усіх штамів вірусів,

 які передаються повітряним шляхом

Пристрій для тестування впливу випромінювання на штами вірусу

Американські вчені створили новий тип ультрафіолетової лампи, випромінювання якої є нешкідливим для людини, але смертельно небезпечним для частинок вірусу грипу. Про це йдеться в статті, опублікованій в журналі Scientific Reports.

Як зазначається, щорічно епідемія грипу забирає життя багатьох тисяч хворих. Боротьба з хворобою ускладнюється тим, що є три різновиди цього вірусу - А, В і С. Через це дуже складно передбачити, який вид вірусу отримає найбільше поширення в наступному році. Окрім того, вакцинація дозволяє виробити імунітет лише до одного або кількох штамів вірусу грипу.

На відміну від смертоносного пташиного і свинячого грипу, який може передаватися новим жертвам тільки при фізичному контакті, «сезонні» різновиди грипу поширюються переважно повітряно-крапельним шляхом, що дозволяє їм заражати велику кількість людей при досить високій їх концентрації в одному і тому ж місці.

Сьогодні багато муніципальних і міських служб намагаються боротися з цими формами вірусу, знезаражуючи приміщення, вагони метро та салони автобусів за допомогою ультрафіолетових ламп. Вони добре справляються з цим завданням, однак у них є один великий недолік - вони вбивають не тільки мікробів і вірусів, але і клітини тіла людини, викликаючи рак шкіри і катаракту рогівки ока.

Девід Бреннер (David Brenner) з Колумбійського університету в Нью-Йорку (США) і його колеги знайшли оригінальне рішення цієї проблеми, створивши ультрафіолетові лампи, що працюють в дальній частині ультрафіолетового спектру, на довжині хвилі в 222 нанометра, а не 254 нанометрів, як звичайні ультрафіолетові лампи.

 

Маю нагадати мешканцям міста. Що тільки я не чув про мій проект знезараження води в житлових будинках за допомогою ультрафіолетових ламп - «AQVA +»! Та все ж таки половина будинків міста отримала цей дуже корисний захист. Потім мої опоненти заблокували цю вкрай важливу роботу, а коли мене відсторонили на 8 місяців з посади, почали руйнувати і те, що було вже зроблено. Наразі це ще один з важливих засобів захисту містян від коронавірусу COVID 19.

Мало того, що за ті вісім місяців місту було нанесено багатомільйонних збитків, так ще примудрились запустити на наші будинки незаконний в його виконанні проект «Інтернет послуги з кабелем по кришам будинків», спростили до низької ефективності проект «Зелена карта відходів», штучно на рік відтягли введення в експлуатацію реконструкцію гуртожитку №6 та породили ще низку інших проблем, які і сьогодні потребують чималих коштів на їх вирішення. Але про них ще поговоримо пізніше.

Наразі мною вживаються заходи до поновлення роботи У/Ф ламп на житлових будинках міста, де їх вже встигли прибрати наші «умільці». Може біда з «COVID 19» спонукає нас всіх дослухатись до корисних технологій, які так не люблять наші популісти. Адже весь цивілізований світ тому і живе краще нас, що там з розумінням і повагою ставляться до науково-технічного розвитку, до нових технологій і менше всього слухають популістів саме в сфері життєзабезпечення міст.

Переконаний, ми опануємо наше ставлення до Світу, де не ми є головними на Богом дарованій землі для наших домівок, місць нашої праці і відпочинку! Всім здоров’я!

 

В. Пароконний     Міський голова