Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

УВАГА! Стихійна торгівля – небезпека для споживача!

13.03.2020
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Виникненню стихійної торгівлі сприяє не лише соціально-економічне становище в країні, а й те, що громадяни не замислюються над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків. Несвідома частина громадян надає перевагу продуктам харчування, які реалізують на стихійних ринках, не замислюючись про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і як вони транспортувались. Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих, від повзпробігаючих вуличних тварин.

За офіційною інформацією Міністерства охорони здоров’я України в Україні зареєстровані випадки захворювання на COVID-19, спричинений новим коронавірусом, переносником якого можуть бути тварини, в тому числі, собаки та кішки.

Станом на 11.03.2020 Всесвітня організація охорони здоров’я визнала  поширення COVID-19, спричинений новим коронавірусом,  пандемією.

ПАНДЕМІЯ - це поширення нового захворювання в світових масштабах.

З метою дотримання вимог протиепідеміологічного характеру, недопущення  занесення та поширення на території міста Южноукраїнська випадків захворювання, спричинених коронавірусом, КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ЗДІЙСНЕННЯ ТОРГІВЛІ У НЕВСТАНОВЛЕНИХ МІСЦЯХ.

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради звертається до всіх городян із закликом НЕ КУПУВАТИ ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ В МІСЦЯХ СТИХІЙНОЇ ТОРГІВЛІ, особливо в період спалаху вірусних інфекцій! БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЗДОРОВ`Я!

Єдине законне місце для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів – це ринок. Саме там знаходиться державна лабораторія ветсанекспертизи, яка здійснює обов’язковий державний ветеринарно-санітарний контроль за якістю та безпечністю продукції, що реалізується, і надає продавцю товару експертний висновок установленої форми про те, що даний продукт придатний до вживання.