Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Профілактика дитячої злочинності серед ліцеїстів

27.02.2020
Арбузинський міськрайонний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській обл.

Безпосередньою метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень. Проте профілактична діяльність персоналу уповноважених органів з питань пробації розповсюджується не лише на суб’єктів пробації, які перебувають на обліку. Традиційними вже є зустрічі із учнівськими колективами навчальних закладів. У рамках первинної профілактичної діяльності постійно проводяться просвітницькі заходи та лекції з правової підготовки підлітків, які навчаються в закладах середньої освіти.

20 лютого відповідно до плану спільних дій Арбузинського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області та Южноукраїнського відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та у рамках постійної співпраці з навчальними закладами міста, старший інспектор відділу пробації Ольга Буднік та інспектор з ювенальної превенції сектору превенції патрульної служби Анастасія Шендрик завітали до Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей». На зустріч були запрошені учні ліцею, які проживають у гуртожитку.

25 лютого на продовження профілактичної роботи особовий склад відділу пробації відвідав робочу лінійку у Державному навчальному закладі «Южноукраїнський професійний ліцей».

Із ліцеїстами було проведено навчальну лекцію та бесіди щодо необхідності дотримуватися правил внутрішнього розпорядку для учнів ліцею, роз’яснено особливості адміністративної і кримінальної відповідальності неповнолітніх, особливості їх призначення та порядок відбуття. Сподіваємось, що отриманні знання допоможуть учням ліцею у становленні повноцінної відповідальної, а головне – правосвідомої особистості.

 

Ольга Буднік, старший інспектор Арбузинського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області