Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Музейний простір

25.02.2020
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

 Музейний простір, музейні експонати мають унікальну здатність впливати на  інтелектуальні та емоційні сторони особистості водночас. Саме музей дає змогу донести до людей надбання культури, сформувати у них стійку потребу отримувати естетичну насолоду від творів мистецтва, поповнювати свої знання про видатних людей, історичні події тощо.

 І тому сьогодні, 25 лютого, до Южноукраїнського міського історичного музею завітали учні п’ятих класів ЮЗШ №3. Адже у процесі споглядання у свідомості людини відбуваються певні зміни, виникає ефект причетності до експонату, «занурення» до певної історичної епохи та нове розуміння її значення.

Ознайомлення з історією України дало можливість дітям відчути часовий історичний простір, зрозуміти, що наша історія насичена різноманітними подіями та постатями. Учні з задоволенням сприймали інформацію про давніх людей, про специфіку їх життя у давнину, способи здобуття вогню, полювання тощо.

Діти усвідомили, що їх місто, скелі, річка, поле, пам’ятники, музеї – частинка Батьківщини і надалі вони стануть вдячними відвідувачами музейних залів, культурних заходів, а отже – інтелігентними, добре вихованими освіченими людьми.

На це  і спрямовані екскурсії  в нашому музеї.