Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Екологічне виховання

19.02.2020
Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин ЮМР

Останнім часом проблема взаємодії людини і природи стала дуже гострою, а вплив людського суспільства на навколишнє середовище приймає глобальні масштаби. В умовах екологічної катастрофи, що насувається, величезного значення набуває екологічне виховання як складова частина морального виховання людей будь-якого віку і професії.

Між екологією і культурою існує нерозривний зв'язок: якість взаємодії людини з навколишнім середовищем завжди відображає той рівень культури, носієм якого вона є.

Саме з метою встановлення взаємодії та екологічного виховання населення Управлінням екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради 18.02.2020 проведено екологічний інформаційно-виховний захід, на який запрошувались представники всіх державних організацій міста та органів місцевого самоврядування.

В рамках заходу були підняті надзвичайно актуальні теми, які пов’язані з поводженням з твердими побутовими відходами.

Міський голова розповів про досвід інших держав в цьому напрямку, а спеціалісти Управління зосередили увагу на сміттєвих проблемах  нашого міста. На сьогоднішній день безперервно проводяться обстеження території та околиць міста Южноукраїнська на предмет виявлення місць накопичення відходів, визначаються власники та йде активна робота з ними щодо прибирання цих територій, але досі залишається проблема на територіях гаражних кооперативів.

Окрім іншого, були представлені і досягнення.

Завдяки ряду прийнятих рішень Южноукраїнською міською радою на території міста впроваджено роздільний збір сміття, станом на 01.01.2020 за рахунок коштів міського бюджету встановлені та діють 16 пунктів збору вторинної сировини. І якщо порівняти обсяги сміття, яке вивозилось на полігон до початку сортування та на даний час, враховуючи дані комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» обсяги зменшились практично на 30%.

Для здобуття поставленої мети щодо мінімізації твердих побутових відходів існує декілька основних правил роздільного збирання, яких нам пропонує дотримуватись КП «ЖЕО»:

  • Забруднені пляшки та поліетиленові пакети не викидати в модуль, тобто перед тим як викинути треба очистити від забруднень;
  • Від пляшок відокремити кришку та викидати за призначенням;
  • Ущільнювати будь які відходи.

Одноразовий посуд, лотки від яєць це види відходів, які не підлягають сортуванню та можуть бути розміщені в контейнери з органічними відходами.

Також, для правильності сортування та запобіганню проблемі зі здоров’ям просимо звертати увагу на маркування пластиків, це позначки на пластикових виробах у вигляді трикутника з цифрами.

Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин в своїй роботі прагне досягти формування екологічних знань та закликає  виховувати  любов до природи, прагнення берегти та примножувати її.

Саме, виховання у населення екологічної культури допомагає відновити втрачену рівновагу і гармонію у відносинах "людина - природа".